Διεθνή

κινεζικό σενάριο ενα φορτίο βόμβας αντι της σημαίας της μεγάλης Αλβανίας

zzv%20p1568549Στην θέση της σημαίας της Μεγάλης Αλβανίας πάνω από τα κεφάλια των ποδοσφαιριστών και των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων – ένα φορτίο βόμβας. Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στο παρελθόν.

 

Επιστήμονες στην Κίνα έχουν αναπτύξει ένα κανόνι λέιζερ, το οποίο μπορεί να καταρρίπτει μικρά ιπτάμενα ρομποτικά οχήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το όπλο ακτινοβολίας προορίζεται να λειτουργήσει για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων. Να είναι ένας «φύλακας χαμηλού υψομέτρου».

Όπλα λέιζερ, μερικοί επιστήμονες ονειρεύονται από μικρό παιδί ακόμη. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όπως σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας – κυρίως λόγω της υψηλής απαίτησης ενέργειας την οποία έχει ένα λέιζερ. Παρ ‘όλα αυτά τα όπλα λέιζερ δεν είναι πλέον μια φαντασίωση. Το 2009 η αεροναυπηγική εταιρεία Boeing τοποθέτησε σε ένα τζιπ ένα όπλο ακτίνων που ήταν σε θέση να καταρρίψει αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τώρα, οι φυσικοί από την Κίνα έχουν προφανώς αναπτύξει ένα πολύ παρόμοιο σύστημα. Το όπλο λέιζερ θα μπορούσε μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, μετά τον εντοπισμό ενός μικρού ιπτάμενου ρομποτικού οχήματος στον ουρανό, να το καταρρίψει, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το κρατικό πρακτεορείο ειδήσεων έδειξε εικόνες από μεγάλα μεταλλικά κουτιά με βαφή παραλλαγής και στο έδαφος μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν συντριβεί, μερικά να έχουν καεί.

Αναμένεται ότι το όπλο λέιζερ θα διαδραματίσει «βασικό ρόλο στην εξασφάλιση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων σε μεγαλουπόλεις», γράφει το Xinhua. Μπορεί να καταρρίπτει στόχους σε 500 μέτρα ύψος και με μέγιστη ταχύτητα πτήσης τα 50 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (180 χλμ/ώρα).

Μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι σχετικά φθηνά και εύκολα στη χρήση, λέει ο Γινσόνγκ Γι, διευθυντής της εταιρείας Jiuyuan Hi-Tech Equipmen, η οποία υπάγεται στην China Academy of Engineering Physics (CAEP). Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι αυτά τα ιπτάμενα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες. Ομοίως είχε υποστηρίξει η Boeing το όπλο λέιζερ στην απόκρουση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό, δείχνουν οι μυστηριώδεις πτήσεις πάνω από γαλλικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας τις τελευταίες ημέρες.

Back to top button