breaking newsΕλλάδα

Στην αγκαλιά του Έντι Ράμα το «κόμμα των Ελλήνων» MEGA

H ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνει θέση με καυστική ανακοίνωση.

«Η ηγεσία του MEGA σε φερετζέ των πολιτικών του παιχνιδιών που στοχεύουν στο να στήσουν στην ουσία μονοκομματική εκλογική διαδικασία για τοπική αυτοδιοίκηση στις 30 Ιουνίου», αναφέρει.

Επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι ως ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σημασία να αποσαφηνίσουμε τη θέση μας σχετικά με σημερινή επίσημη πολιτική πράξη της ηγεσίας του ΜEGA (Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen), που στα ελληνικά αυτοαποκαλείται Κόμμα των Ελλήνων, όπως προσχωρήσει στη συμμαχία κομμάτων της οποίας ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Δεν είχαμε ψευταπάτες ως ΟΜΟΝΟΙΑ καθώς εξαντλητικά επιμέναμε στις προσκλήσεις όπως το περιφερειακό πολιτικό σχήμα μελών της ΕΕΜ προσέλθει για εξεύρεση οποιασδήποτε μορφής προεκλογικής σύμπραξης που θα συνένωνε τις δυνάμεις του Β/Η Ελληνισμού. Είχαμε υπόψη μας ότι ήδη εκείνοι τραβούσαν το δρόμο τους που υπαγόρευε ο πολιτικός καιροσκοπισμός που τους συντηρεί έτσι κι αλλιώς στα πράγματα και που υπήρξε κριτήριο επιλογών τους απ την ίδρυση κιόλας.

Οφείλαμε όμως τόσο λόγω αποφάσεων των οργάνων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και λόγω υπευθυνότητας για δημιουργία κλίματος κατάλληλου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο.

Η ηγεσία του MEGA, γνωστοί ως αντιδήμαρχοι, δεν απάντησαν ποτέ θεσμικά.

Σήμερα βρέθηκαν έτοιμοι να υπογράψουν με τον Έντι Ράμα και να μετατραπούν σε φερετζέ των πολιτικών του παιχνιδιών που στοχεύουν στο να στήσουν στην ουσία μονοκομματική εκλογική διαδικασία για τοπική αυτοδιοίκηση στις 30 Ιουνίου. Είναι έκθετοι έναντι του αισθήματος και αντίληψης περί δημοκρατικών διαδικασιών του συνόλου της ΕΕΜ.

Επί το πλείστον είναι εκτεθειμένοι σε ότι αφορά την εθνική διάσταση της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα δεν έχει ακόμη απαντήσει για στυγερή δολοφονία από δυνάμεις αστυνομίας μέλους της ΕΕΜ για το οποίο ζητάει πόρισμα και η ΕΕ. Επί το πλείστον στην παράκτια περιοχή συνεχίζεται η δίωξη της γηγενούς Ελληνικής κοινότητας.

Το MEGA αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη σύμπραξης με το ΣΚ σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Αποτελεί τυχοδιωκτισμό οποιοδήποτε προσδοκώμενο πολιτικό πρόσκαιρο αντάλλαγμα. Η ιστορία είναι αμείλικτη με τέτοιες συμπεριφορές.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπερνούμε την προσβολή της σιωπής τους και του εμπαιγμού έναντι της διαδικασίας που συντηρούσαμε. Αντιπαρερχόμαστε και τους αφήνουμε στην κρίση του συνόλου της κοινότητας μας που πάντοτε είχε σωστό κριτήριο προσανατολισμού στις εξελίξεις.

Μας διευκόλυνε η σημερινή απόφαση της ηγεσίας του MEGA ώστε να έχουμε πιο ξεκάθαρη την προοπτική της πορείας μας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολη η αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε στενά ταυτισμένη σύμπραξη με το ΚΕΑΔ αλλά τα δύσκολα αξίζουν μάλλον!

Πηγή: Himara.gr
Back to top button