breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: Τα γραφεία τελετών κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τους «υπερβολικούς θανάτους των Αυστραλών»

Ο Μάρτιν Μάσον, παρατηρεί τρομακτική αύξηση των θανάτων στις ηλικίες 40-60 ετών – Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό

Οι νεκροθάφτες στην Αυστραλία βιώνουν μια ασυνήθιστη αύξηση των δουλειών τους, καθώς οι Αυστραλοί πεθαίνουν σε ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς, διαμορφώνοντας έτσι μια «ανησυχητική» τάση που οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Ο Μάρτιν Μάσον, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του γραφείου κηδειών Tribute Funeral Services στο προάστιο Ρέιβενχολ που βρίσκεται δυτικά της Μελβούρνης, λέει ότι για αυτόν και για άλλους στον κλάδο του, δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ώρα που να μένουν χωρίς δουλειά, καθώς τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι Αυστραλοί πεθαίνουν με υψηλότερο ρυθμό το 2022.

«Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε», είπε ο κ. Μάσον στην Daily Mail Australia. 

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει απότομη άνοδος θανάτων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε παραγωγική εταιρεία, αλλά δεν έχει συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή του την άποψη.

«Σίγουρα έχουμε δει πολλούς θανάτους ανθρώπων που είναι στα 60, στα 50 και ακόμη και στα μέσα 40 τους και ακόμη νεότερους», είπε.

Ο κ. Μάσον αποκάλυψε ότι είχε ρωτηθεί πολλές φορές σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά δεν είχε να δώσει καμία ιδιαίτερη εξήγηση για το φαινόμενο, πέρα από την «επέλαση του κορωνοϊού».

Ο κ. Masson είπε ότι είχε ρωτηθεί για αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά δεν είχε καμία πραγματική εξήγηση εκτός από το ότι ο Covid «άφησε να σκίσει»
Ο κ. Μάσον δεν έχει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση για το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας που παρατηρείται στην Αυστραλία

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο, καρδιακά επεισόδια και άλλες ασθένειες, τις οποίες αποδίδει στον τρόπο που ζουν οι Αυστραλοί.

Δημήτρης Σωτηρίου

primenews

Back to top button