Κύπρος

Φαντάσματα κυκλοφορούν στο Προεδρικό;

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

 

Ουδείς γνωρίζει στο Προεδρικό πού βρίσκονται τα σημειώματα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ουδείς γνωρίζει εκεί και ποιος συνέταξε την έκθεση για τον ELA και τη Λαϊκή. Δεν γνωρίζουν, ή δεν θέλουν να αποκαλύψουν;
Είναι κωμικοτραγικά όσα συμβαίνουν εκεί και διερωτάται ο πολίτης, πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά αυτό το κράτος, όταν στο κτίριο της Προεδρίας, εκεί απ’ όπου εκπορεύονται οι οδηγίες και οι αποφάσεις για τη λειτουργία του κράτους, προεδρεύει ο… Χατζηπετρής

.

to-simeioma-giorkatzi-kai-i-proedriki-avli-thΧάνονται έγγραφα, εξαφανίζονται σημαντικά συμβόλαια, διαρρέουν εμπιστευτικές εκθέσεις, ο Πρόεδρος υπογράφει χωρίς να διαβάζει, αλλά ούτε υπεύθυνος εντοπίζεται, ούτε πληρώνει κανείς για τις παραλείψεις και τα μοιραία λάθη του.

Αν άλλη κυβέρνηση βρισκόταν στην εξουσία, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα απαιτούσε άμεση παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συμβούλων του. Σήμερα, επιχειρείται όχι απλώς να υποβαθμιστούν αυτά τα καίρια λάθη, αλλά και να φορτωθούν εκτός Προεδρίας οι ευθύνες.

 

Εδώ και καιρό, αυτή η εφημερίδα είχε επισημάνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα που λειτουργεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιληφθεί του θέματος, αφού οι πρώτες επιζήμιες επιπτώσεις, μοιραίως και όχι αδίκως, θα καταλογισθούν στον ίδιο. Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε.

 

bjhiΞεπεράστηκε, χωρίς καμία προσπάθεια βελτίωσης, το φιάσκο με το έγγραφο Ντάουνερ, την ύπαρξη του οποίου πληροφορήθηκαμε τυχαίως από Τουρκοκύπριο πολιτικό ηγέτη.
Ξεπεράστηκε, χωρίς καμία επίπτωση για τους υπευθύνους, το θέμα του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη και η απώλεια των σημειωμάτων της.

Υπερφαλαγγίζεται, τώρα, και το θέμα της σύνταξης και της έκθεσης για τον ELA.
Φαντάσματα κυκλοφορούν στο Προεδρικό; Εξωγήινοι συντάσσουν και αφήνουν να διαρρεύσουν σημειώματα;
Μιλούμε για απίστευτα πράγματα, τα οποία κλονίζουν το κύρος και του Προέδρου και του κράτους.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη, αλλά είτε δεν την αντιλαμβάνεται είτε κακοί σύμβουλοί του τού υποδεικνύουν να τη συγκαλύψει.
Έχει ευθύνη, επειδή αυτός επέλεξε τους συνεργάτες του. Έχει ευθύνη, διότι αυτός πρέπει να επιβάλει τάξη. Και έχει ευθύνη διότι αντί να στέλλει στο σπίτι τους όσους ζημιώνουν το κύρος του κράτους με λάθη και παραλείψεις, τους καλύπτει.

 

Πρέπει να τεθεί τέρμα σε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στο Προεδρικό. Και αυτός που οφείλει να επιβάλει τάξη, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Δεν μπορεί να ανέχεται ο ίδιος και το κράτος να διασύρονται με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να πληρώνει κανένας για τον διασυρμό. Υπήρξαν και επί προηγούμενων Προέδρων λάθη και παραλείψεις, που εξέθεσαν την Προεδρία. Αλλά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

 

Πότε, επιτέλους, θα συνειδητοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πρέπει να λάβει μέτρα και να επιβάλει την τάξη στο σπίτι του;

 

 

http://www.sigmalive.com/simerini

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: