breaking newsΔιεθνή

«Τουρκική λεγεώνα»: Θα ρισκάρει η Τουρκία ευθεία σύγκρουση με την Ρωσία;

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι πρόσφατα κύκλοι εντός Τουρκίας έχουν αρχίσει να εντείνει τις προσπάθειες τους για την προσέλκυση περισσότερων ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία.

Οι Τούρκοι «στρατολόγοι μισθοφόρων» αναζητούν στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, μηχανικούς, τεχνικούς και πιθανά απόστρατους πιλότους F-16 και ελικοπτέρων κλπ.

Προσφέρουν υψηλές αποδοχές, είτε ο υποψήφιος είναι συνταξιούχος, είτε απότακτος από το στρατό.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για προσπάθεια δημιουργίας «Τουρκικής Λεγεώνας». Αυτό δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Ερντογάν που προσπαθεί ακόμα να μην προκαλέσει ευθέως τον Πούτιν, αλλά οι εμπνευστές ξέρουν ότι αν πάρουν το πράσινο φως, θα μπορέσουν να στρατολογήσουν πλήθος μισθοφόρων και να τους στείλουν στο μέτωπο, παρακινώντας τους με υψηλούς μισθούς σε ξένο νόμισμα και την ευκαιρία να ζήσουν στη Δύση.

Η δημιουργία της «Τουρκικής Λεγεώνας» μπορεί να λειτουργήσει ως μια εναλλακτική λύση απέναντι στις ομάδες Αζέρων, Γεωργιανών και Πολωνών μισθοφόρων που εξαντλήθηκαν στη μάχη του Μπαχμούτ. Μία μάχη που εξελίχθηκε σε πραγματικό σφαγείο.

Σύμφωνα πάντως με πλήθος δημοσιευμάτων, μισθοφόροι της SADAT και των Γκρίζων λύκων, πολεμούν εδώ και μήνες στο πλευρό της Ουκρανίας.

primenews

Back to top button