Ελλάδα

Με τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο έρχεται ως “σουλτάνος” ο Νταβούτογλου που θέλει να πάει Θράκη

Ο Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα με τους υπουργούς του ως “σουλτάνος” . Η απαίτηση να κάνει επί της ουσίας “υπουργικό συμβούλιο” στην Θράκη δεν είναι η μοναδική πρόκληση της Άγκυρας. Ο τουρκικός στόλος βρίσκεται από χθες σε ανάπτυξη στο Αιγαίο κι εκεί θα παραμένει μέχρι και την ολοκλήρωση του “Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας” στην Αθήνα! Συνεργασία με “πολιτική των κανονιοφόρων” γίνεται;erdogan-39-630x400Ο τουρκικός στόλος έχει βγει στο Αιγαίο για “επιχειρησιακή αξιολόγηση”. Η οποία φαίνεται ότι δεν μπορούσε να περιμένει την συνάντηση των Αθηνών! Το ΠΝ από χθες έχει τεθεί σε ετοιμότητα κι έχει ενισχύσει την παρουσία του με πολεμικά πλοία στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι έχουν βγάλει πολλά πλοία και στις δύο περιοχές κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο για παν ενδεχόμενο να αποπλεύσουν από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μεγάλες μονάδες του Στόλου.

 

 Από χθες επικρατεί αναβρασμός στην Αθήνα, μετά από την αποκάλυψη της ρηματικής διακοίνωσης των Τούρκων οι οποίοι ζητούν την μετάβαση Νταβούτογλου και 10 υπουργών του στην Θράκη το απόγευμα του Σαββάτου! Η τουρκική ηγεσία είναι σαφές ότι “κοροϊδεύει” όταν συνομιλεί με την ελληνική κυβέρνηση περί “αποκλιμάκωσης της έντασης” που η Άγκυρα έχει προκαλέσει. Κι όπως όλα δείχνουν θα κάνει ότι μπορεί για να την φθάσει “στ΄ άκρα”.onalert

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: