Ελλάδα

Πλοίο με 400 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της Κέρκυρας

 

 

Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 400 λαθρομετανάστες δυτικά της Κέρκυρας έλαβαν οι ελληνικές αρχές. Στην περιοχή σπεύδουν ελικόπτερα.

 

Πλοίο με 700 επιβάτες δυτικά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο. Οι ιταλικές αρχές έχουν ενημερώσει τις ελληνικές. Στο σημείο κατευθύνονται η φρεγάτα “Ναυαρίνο” ,Σούπερ Πούμα και άλλες δυνάμεις.

 

Δύο Super Puma σπεύδουν στο πλοίο δυτικά της Κέρκυρας που εξέπεμψε πριν από λίγο σήμα SOS. Τα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού όπως και η φρεγάτα “Ναυαρίνο”βρίσκονταν κοντά στο σημείο λόγω των επιχειρήσεων στο Norman Atlantic. 

 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ πρόκειται για πλοίο με παράνομους μετανάστες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ανθρώπους με όπλα πάνω στο σκάφος. Σε συναγερμό τέθηκε η ΜΥΚ.

 

Πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών 

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία.
 
Ο κ. Ανδριώτης λέει ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS
 

Προφανώς οι ένοπλοι είναι οι δουλέμποροι-λαθροδιακινητές. 

Στο Ιόνιο και την Αδριατική σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς. 

 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Articles

Back to top button