breaking newsΆποψη

H The Jerusalem Post στη λίστα με τους 50 Εβραίους με τη μεγαλύτερη επιρροή προσθέτει και τον Πριγκόζιν! Οι Σιωνιστές αφού κατέλαβαν Ουκρανία δια Ζελένσκι επιχείρησαν να καταλάβουν και Ρωσία δια Πριγκόζιν ανατρέποντας τον Πούτιν.

H The Jerusalem Post στη λίστα με τους 50 Εβραίους με τη μεγαλύτερη επιρροή προσθέτει ετεροχρονισμένα και τον Yevgeny Prigozhin με Υστερόγραφο. Δηλ. οι σιωνιστές παραδέχονται ότι αφού κατέλαβαν την Ουκρανία δια του Ζελένσκι επιχείρησαν να καταλάβουν και τη Ρωσία δια του Πριγκόζιν ανατρέποντας τον Πούτιν.

Γράφει η ισραλινή εφημερίδα.
Ο Ρώσος ολιγάρχης Yevgeny Prigozhin δημιούργησε μια αυτοκρατορία εστιατορίων και μια troll φάρμα για να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Αλλά οι ενέργειές του ως επικεφαλής του Ομίλου Wagner εδραίωσαν την κληρονομιά του.

Jerusalem Post Influencers 50 Εβραίοι με τη μεγαλύτερη επιρροή
Αφού εξέτισε σχεδόν μια δεκαετία στη φυλακή για κλοπή, ο Yevgeny Prigozhin – με τη βοήθεια του Εβραίου πατριού του – μετέτρεψε ένα πάγκο για hot-dog σε μια πολυτελή αυτοκρατορία εστιατορίου και έγινε γνωστός ως «σεφ του Πούτιν». Εφηύρε και οδήγησε τη φάρμα τρολ της Υπηρεσίας Ερευνών Διαδικτύου για να παρέμβει σε μεγάλο βαθμό στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Μόνο τον Ιούνιο του 2023 το ταξίδι του Prigozhin εκτινάχθηκε στα ύψη στην παγκόσμια φήμη..

Ξέσπασε από τα δεσμά του και εξαπέλυσε μια βραχύβια αλλά πολύ δημοσιοποιημένη εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν με την ιδιωτική του στρατιωτική εταιρεία, τον Όμιλο Βάγκνερ. Αφού επέκρινε δημόσια τον χειρισμό της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, μια υποτιθέμενη επίθεση κατά των δυνάμεών του στο Μπαχμούτ και τις εντάσεις με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο που κορυφώθηκαν με την εντολή για την ομάδα Wagner να υπογράψει συμβόλαια που θα τους καθιστούσαν στρατιωτικούς υποτελείς, οδήγησε περίπου 25.000 μαχητές να καταλάβουν την πόλη του Ροστόφ-ον-Ντον. Ξεκίνησε μια ένοπλη πορεία προς τη Μόσχα στις 23 Ιουνίου. Ήταν η πιο εκτεταμένη εξέγερση σε όλη την 23χρονη διακυβέρνηση του Πούτιν. Γιατί; Ο Πριγκόζιν είπε ότι «είχε μια κατάρρευση».

Ο Prigozhin, 62, του οποίου ο πατέρας ήταν Εβραίος (πέθανε όταν ήταν εννέα ετών), γεγονός που τον έκανε κατάλληλο για aliyah, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Αυγούστου μαζί με άλλους εννέα, συμπεριλαμβανομένου του δεξιού του, του διοικητή Βάγκνερ Ντμίτρι Ούτκιν.

dimpenews.com

Back to top button