Διεθνή

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗ DEIR EZZOR.ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν στα περίχωρα του σημαντικού στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor στην ανατολική Συρία μεταδίδει σήμερα η γνωστή ΜΚΟ του Λονδίνου.

 

αποκεφαλισμός στρατιώτη στη Deir Ezzor

Το Ισλαμικό Κράτος που από τον Απρίλιο ελέγχει τη πλειοψηφία των περιοχών της συγκεκριμένης επαρχίας καθώς και την ομώνυμη πόλη κατέλαβε το χωριό Al-Jaffrah που βρίσκεται δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που έχει υπό τον έλεγχό του ο συριακός στρατός.

ezorΑυτή η εξέλιξη θέτει σε πολύ δύσκολη θέση τους στρατιώτες που υπεραμύνονται την αεροπορική βάση αφού είναι πλέον ημιπερικυκλωμένοι και δεν διαθέτουν πια παρά μόνο μια γραμμή επίγειου ανεφοδιασμού στα δυτικά του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε κατά τον β παγκόσμιο πόλεμο από τους βρετανούς και εδώ και πολύ καιρό αποτελεί σημαντικό στόχο των τζιχαντιστών που επιδόθηκαν σε επίθεση εδώ και κάποιες ημέρες.

 

Χθες η ISIS είχε θέσει υπό τον έλεγχό της 2 τανκ ένα τεθωρακισμένο, συστήματα πυροβολικού και αυτόματα όπλα. Στην ίδια επαρχία αυτή της Deir Ezzor που είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας κατά ενός κομβόι του ισλαμικού Κράτους κοντά στο Bou Kamal στα σύνορα με το Ιράκ. (figaro 5/11/14)

 

 

update:

Μια μεγάλη μηχανοκίνητη μονάδα στην οποία αρχηγός είναι ο στρατηγός Μaher al Assad κατευθυνόταν στη Ράκα για να την πολιορκήσει. Τότε δόθηκε εντολή από τους ισλαμιστές να κάνουν αντιπερισπασμό με έφοδο στην αεροπορική βάση της Deir Ezzor παρόμοια με αυτή της Τabka.Την Τετάρτη περί τις 10.30 το βράδυ ένας καμικάζι τρομοκράτης οδήγησε ένα φορτηγό καμουφλαρισμένο με veillée d’armes au Donbass τα διακριτικά του Συριακού Αραβικού Στρατού και με την ένδειξη Σημαντικό Υλικό στη συριακή αραβική γλώσσα.

Ως εκ τούτου οι στρατιώτες άφησαν το καμιόνι να προσεγγίσει περιμετρικά το χωριό.Ο καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σκοτώνοντας 16 φαντάρους.Eνώ αξιωματικοί του στρατού έφτασαν στο σημείο της έκρηξης για να περισυλλέξουν στοιχεία 2ο φορτηγό κατευθύνθηκε εναντίον τους αλλά εξουδετερώθηκε από αντιαρματικά και ρουκέτες. (Syriane perspective 5/12/14

 

dimpenews.com

Share this:

Back to top button