Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν, οι παρεμβάσεις των ξένων πότε θα τελειώσουν;

 

Απορία προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από κόμματα αμέσως μετά την ωμή παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Ούτε καν από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τους οποίους έπληξε ο «ευρωπαϊστής» πολιτικός με τα λεγόμενά του. Συνήθισαν όλοι στις υποδείξεις των ξένων;

 

Martin SchultzΜάλιστα ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εξέφρασε την επιθυμία του να αντικατασταθούν οι ΑΝΕΛ με το «Ποτάμι» και τότε άραγε ποιος θα φροντίζει για τα εθνικά θέματα στην κυβέρνηση; Η έλευση Σουλτς σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων Αθήνας με εταίρους σε σχέση με το Μνημόνιο αλλά και το ελληνικό χρέος. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει δικό της πρόγραμμα να προτείνει στους δανειστές, δηλαδή να υπογράψει καινούριο μνημόνιο, καθώς να επαναλάβουμε ότι χρήματα δεν δίνονται χωρίς το χαρτί που από πάνω γράφει «Memorandum».

Όλοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, οφείλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση και εκείνη, όπως έχουμε αναφέρει, να επιδείξει εξυπνάδα, έχοντας δε υπόψη πως τα δανεικά τα χρωστάμε πλέον στις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες δανείστηκαν με υψηλό επιτόκιο για να μας δανείσουν με χαμηλό και έτσι να πληρώσουμε εμείς τα χρωστούμενα στους τοκογλύφους της παγκόσμιας διαπλοκής.

 

 

Στην Νέα Δημοκρατία τώρα φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει ακόμα το αποτέλεσμα της Κυριακής. Στην Συγγρού συνεχίζουν να «σέρνονται» επικοινωνιακά σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που σε ό,τι αφορά τις δημόσιες σχέσεις φαίνεται πως έχει καταρτιστεί άξια ομάδα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Αν ήθελαν πράγματι ανάπτυξη θα εφάρμοζαν τα Ζάππεια, τα οποία έβρισκαν απόλυτα σύμφωνη την ιστοσελίδα μας. Αντίθετα όμως φορολόγησαν βαρέως την μεσαία τάξη, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποία δεν ρίχτηκε στην αγορά και μένει να δούμε τι θα κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν την πιάτσα και όχι από μεγάλο-πτυχιούχους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και απλά λαμβάνουν μισθό από ιδρύματα ή πανεπιστήμια. Πρέπει να βρεθούν λεφτά και όχι αρμέγοντας τις επιχειρήσεις, ή οποίες όταν κλείνουν, αφήνουν πίσω τους ανέργους. Όσο για τους φοροφυγάδες ας παρέμβει η δικαιοσύνη και όχι να εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα για όλους τους «ολιγάρχες», οι οποίοι εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας για πολλούς συνανθρώπους μας.

Απλά μαθηματικά, οι ιδεοληψίες οφείλουν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

pygmi.gr

Back to top button