Ελλάδα

Ετοιμάζεται «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης»

 

 

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, η στάση του Ποταμιού και το ερωτηματικό για τη Νέα Δημοκρατία

Picture 0 for Ετοιμάζεται «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης»

Τη σύσταση ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές πρόκειται να συστήσει ο νέος πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το team θα αποτελείται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, θα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΤΧΣ, ενώ πέραν των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που θα δίνουν το παρών, θα γίνει πρόσκληση και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν με εκπρόσωπο τους.

Ήδη, η σχετική πρόταση έγινε στον επικεφαλής του κόμματος «Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του κ. Τσίπρας την Δευτέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεοδωράκης επιφυλάχθηκε να την εξετάσει, χωρίς να είναι εξαρχής αρνητικός στην προοπτική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν την ίδια πρόσκληση ο πρωθυπουργός θα την απευθύνει και στην ΝΔ, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Αν πάντως η ομάδα θα έχει “εθνικό” χαρακτήρα, τότε δεν αποκλείεται κι αυτή η κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο πρώην πλέον υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον διάδοχο του, το οποίο και ενημερώνει για όλους τους φακέλους που του παρέδωσε. Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά στην ανοικτή γραμμή που υπάρχει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

 

 

 

http://www.voria.gr

Back to top button