breaking newsΔιεθνή

Μπελέρης: Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί – Όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται

«Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χειμαρριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα»

Δηλώσεις μέσα από τις φυλακές Δυρραχίου έκανε ο Φρέντη Μπελέρης, καταγγέλοντας πως το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα εκτελεστεί, μετά από 6 μήνες κωλυσιεργίας, η αίτησή μου στο ειδικό δικαστήριο για το αν θα ορκιστώ ή όχι, ανέφερε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει μπορεί να ορκιστεί. Για το ίδιο αδίκημα είμαι προφυλακισμένος, ενώ άλλοι δυο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις. Ένας και μοναδικός μάρτυρας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής της αστυνομίας της Χιμάρας προήχθη, σημείωσε.

«Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από πλευράς (αλβανικής) κυβέρνησης, όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία».

Πολλά αλβανικά ΜΜΕ στηρίζουν τη στάση της Ελλάδας. Όσοι στηρίζουν τον κ. Ράμα είναι πάρα πολύ λίγοι, και είναι κατευθυνόμενοι, ενώ τόνισε πως νιώθει συγκινημένος από την αγάπη των Ελλήνων.

«Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χειμαρριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα».

PrimeNews.

Back to top button