Διεθνή

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: αρκετά κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε άνδρες κάτω των 30 ετών μετά τη 2η δόση εμβολίου Pfizer!!! Οι 2 πέθαναν!

Ισραήλ: κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε άνδρες κάτω των 30 ετών μετά τη 2η δόση εμβολίου Pfizer αναφέρει η ισραηλινή τηλεόραση i24NEWSA στις 24 Απριλίου 2021.

Αρκετές δεκάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας εμφανίστηκαν στο Ισραήλ μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, το κανάλι 12 αποκάλυψε την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με στοιχεία μιας προκαταρκτικής έκθεσης του ισραηλινού Υπουργείου Υγείας που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, αυτό το εύρημα αφορά κυρίως άνδρες κάτω των 30 ετών, ενώ οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη αποδείξει οριστικά την ύπαρξη σύνδεσης μεταξύ του εμβολίου και αυτής της φλεγμονώδους βλάβης στο μυοκάρδιο, ωστόσο έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες.

Από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ, έχουν καταγραφεί 62 κρούσματα μυοκαρδίτιδας, 56 από αυτά ημέρες μετά τη δεύτερη ένεση και τα περισσότερα από αυτά που έχουν πλήξει άνδρες κάτω των 30 ετών, ανέφερε η έκθεση.

60 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την ανάρρωση, δύο άνθρωποι, μια 22χρονη γυναίκα και ένας 35χρονος άντρας χωρίς ιατρικό ιστορικό πριν από τον εμβολιασμό, πέθαναν.
“Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο της Pfizer το οποίο θα εξετάσει τα δεδομένα”, διευκρινίζεται στην έκθεση, απεστάλησαν επίσης στην αμερικανική διοίκηση των τροφίμων και των φαρμάκων (FDA) και στα Κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (CDC).
“Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε εάν υπάρχει συσχέτιση ή εάν είναι σύμπτωση. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων”, ανέφερε η έκθεση.

dimpenews.com

Back to top button