Διεθνή

Γενίκευση.. Πλάνα πολέμου από Συρία σε περίπτωση γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή. Tο Ισραήλ αντιμέτωπο με 5 μέτωπα.

Aν ξεκινήσει ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος, η Συρία και ακόμη και ο Λίβανος δεν έχουν πολλά να χάσουν. Η υποδομή της Συρίας έχει σχεδόν καταστραφεί, αλλά το Ισραήλ έχει πολλά, πολύ περισσότερα να χάσει, και πρέπει να περιμένουμε να κάνουμε μεγάλες θυσίες στον πόλεμο, ειδικά ο εχθρός θα εργαστεί για να διαπράξει σφαγές, και ο εχθρός θα πληρώσει επίσης ένα τίμημα που κανείς δεν περιμένει.

Εάν ο πόλεμος αρχίσει στο βορρά, ο πόλεμος για την απελευθέρωση τυχόν εχθρικών οικισμών στο Γκολάν και τη Γαλιλαία θα είναι η αρένα του χερσαίου πολέμου. Ο εχθρός θα βρίσκεται σε καθαρά αμυντική θέση και αναμένεται ότι αρχικά οι πυραυλικές επιθέσεις θα επικεντρωθούν στην καταστροφή και την παράλυση των αεροπορικών βάσεων του εχθρού.

Η Συρία είναι το βάθος του στρατηγικού άξονα και είναι οι γραμμές ανεφοδιασμού της αντίστασης. Είναι φυσικό ο εχθρός να επεκτείνει τον πόλεμο στις γραμμές ανεφοδιασμού στη Συρία. Η παρουσία της αντίστασης στη Γάζα μας αφορά και είναι μέρος της ασφάλειάς μας γιατί ο αγώνας μας με τον εχθρό είναι αγώνας υπαρξιακός και η παρουσία του εχθρού είναι απειλή για την ύπαρξή μας και η απειλή θα παραμείνει όσο υπάρχει ο εχθρός.

Εάν ο πόλεμος αρχίσει στον Λίβανο, θα εξαπλωθεί στη Συρία από μόνος του και ο εχθρός μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να επεκτείνει την επίθεση στη Συρία. Ο Λίβανος, ειδικά ο νότος του, είναι η εθνική ασφάλεια της Δαμασκού, και πρέπει να θυμόμαστε τον πόλεμο του 1982 όταν ο εχθρός απείλησε τον δρόμο Δαμασκού-Βηρυτού.Οποιοσδήποτε Ισραηλινός πόλεμος στον Λίβανο είναι Συρία και δεν τον αφορά.Μπορείς να παραμείνεις θεατής.

Μετά την αποτυχία του Ισραήλ να εξαλείψει τη Χεζμπολάχ το 2006, σκέφτηκε από πού να ξεκινήσει την εξάλειψη της και συνειδητοποίησε ότι ξεκινά με την εξάλειψη της Συρίας και του καθεστώτος στη Συρία, κάτι που θα σήμαινε σχεδόν ολοκληρωτικό θάνατο της αντίστασης στην Παλαιστίνη που θα παρέμενε μόνη. Αν έπεφτε η Συρία, η αντίσταση στον Λίβανο θα είχε εξαλειφθεί και η Γάζα θα είχε εκμηδενιστεί τώρα χωρίς να μπορεί κανείς κάνει τίποτα.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν μεγάλο συμφέρον να χτυπήσουν την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, ειδικά στη Συρία, τον Λίβανο και το Ιράκ, και σ’ οποιοσδήποτε πόλεμο κατά της αμερικανικής παρουσίας θεωρείται ότι η Ρωσία και η Κίνα θα υποστηρίξουν έναν τέτοιο πόλεμο.

Η γερμανική Bild πιστεύει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει πέντε μέτωπα σε έναν νέο πόλεμο : τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράν και τη Δυτική Όχθη.

dimpenews.com

Back to top button