Κύπρος

Έξι χρόνια φυλάκιση στους Βέργα και Μαλληκκίδη

 

 O Τέως δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας και Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ), Ευτύχιος Μαληκκίδης, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια φυλάκιση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Δώρα Σωκράτους.

Οι δύο καταδικάστηκαν και σε μικρότερες ποινές φυλάκισης για κάποια από τα αδικήματα, οι ποινές όμως συντρέχουν. Το Κακουργιοδικείο απέρριψε σχεδόν στο σύνολο τους τα ελαφρυντικά που επικαλέστηκε η υπεράσπιση για τους δύο.

exi-chronia-fylakisi-stous-verga-kai-mallikkidi-thΟ τέως δήμαρχος Πάφου παραδέχτηκε ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ, σε 12 κατηγορίες, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης σε αρκετές από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι δύο, αφού ο μεν πρώτος αντιμετώπιζε αρχικά 61 κατηγορίες, ο δε δεύτερος 67.

Το σύνολο των χρημάτων που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως προϊόν διαφθοράς και δεκασμού είναι 520 χιλιάδες ευρώ για τον Σάββα Βέργα και 498 χιλιάδες για τον Ευτύχιο Μαλληκίδη, ποσά που ήδη επέστρεψαν υπό τύπον δωρεάς χρημάτων και ακινήτων στη Δημοκρατία.

Μετά την σημερινή επιβολή ποινής για τους Βέργα και Μαληκκίδη, η εκδίκαση του σκανδάλου του ΣΑΠΑ συνεχίζεται τους επόμενους μήνες για τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.

Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες και η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε  την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης. 

Αντιθέτως, ο συνήγορος υπεράσπισης του έκτου κατηγορουμένου για την υπόθεση, Γιώργου Σιαηλή,  αναφέρθηκε σε παράβαση του άρθρου 41 της ποινικής δικονομίας σε σχέση με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και είπε πως ο πελάτης του δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες.

Το Κακουργιοδικείου θα συνεδριάσει για την περίπτωση αυτή στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ακούσει το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για να μην περιληφθεί  ο πελάτης του στο ίδιο κατηγορητήριο .

 

 

 

 

 

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

 

philenews.com

Back to top button