Διεθνή

Έτσι ξαφνικά, οι ρώσοι «έβγαλαν βόλτα» 700 διηπειρωτικούς πυραύλους σε έξι σημεία σε όλη την Ρωσία

Σε μία κίνηση που εγείρει πολλές ανησυχίες προέβη η ρωσική διοίκηση στρατηγικών πυραύλων …

Συγκεκριμένα κινητές μονάδες βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων «Topol» και «Yars» , βγήκαν για περιπολία σε έξι περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

rusia-12Τα οχήματα κινητών εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων «Topol», «Topol-M» και «yars», μετακινήθηκαν για την διενέργεια «περιπολίας» σε έξι περιοχές της Ρωσίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπηρεσία Τύπου του Γραφείου Πληροφοριών, του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρει το πρωσικό πρακτορείο ειδήσεων lenta.ru».

«Στους τομείς και θέσεις στις περιοχές Τβερ, Ιβάνοβο, Κίροφ, στις περιφέρειες Ιρκούτσκ και Αλτάι και στην Δημοκρατία του Mari El, κινούνται από το πρωί 700 κινητά συστήματα αυτού του τύπου των διηπειρωτικών πυραύλων,στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξευτών,» είπε ο εκπρόσωπος γραφείου, συνταγματάρχης Ιγκόρ Εγκόροφ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2015 , σύμφωνα με τα σχέδια εκπαίδευσης μάχης κατά την χειμερινή περίοδο, προβλέπονται οι κινήσεις των συστημάτων αυτών. Έτσι, τα ρωσικά συντάγματα πυραύλων θα μετακινούνται συνεχώς για περίπου 60 ημέρες το χρόνο.

Το 2015, προβλέπονται πολλές και διάφορες ασκήσεις των εν λόγω στρατιωτικών συστημάτων, αναφέρουν οι ρώσοι. «Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σε περίοδο πολέμου, η επίθεση του εχθρού θα έχει ως στόχο τους εν λόγω διηπειρωτικούς πυραύλους , για αυτό και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο» δήλωσε ο Yegorov.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, έχουμε τονίσει ότι η μετακίνηση τόσων πολλών μονάδων βαλλιστικών πυραύλων, υπακούει μόνο σε μία λογική « σε αυτή της συνεχούς πολεμικής ετοιμότητας».

Δεν έβγαλαν στο «σεργιάνι» οι ρώσοι την αφρόκρεμα του πυρηνικού οπλοστασίου τους, μόνο και μόνο για την διενέργεια ασκήσεων, αλλά πιθανόν για την άσκησης τρομερής πίεσης προς το ΝΑΤΟ, να μην υλοποιήσει αυτά που έχει προγραμματίσει.

Υπενθυμίζουμε ότι νατοϊκές δυνάμεις ετοιμάζονται για ασκήσεις στην Γεωργία, η Βουλγαρία καλεί για «εκπαίδευση» 3000 στρατιωτικούς από την εφεδρεία, στην Πολωνία θα συγκεντρωθούν τεθωρακισμένα από Γαλλία και Καναδά, μαχητικά από ΗΠΑ, και τέλος στις χώρες της βαλτικής θα μεταβεί μέρος της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Εάν όλο αυτό δεν «βρωμάει μπαρούτι», τότε αφορά αποκλειστικά και μόνο το άνοιγμα του τριώδιου.

 

http://www.armyna.gr

Back to top button