ΆποψηΕλλάδα

Αλέξη Τσίπρα διαθέτεις γεννητικούς αδένες; Αν ναι, η ώρα να τους δείξεις είναι τώρα!

Λοιπόν Αλέξη Τσίπρα δυο κουβέντες αντρικές θα σου πω. 

 

 

Ξεκαθαρίζω ότι σε θεωρούσα και σε θεωρώ ασήμαντο. Όπως τ΄ακούς. Καμιά παιδεία δεν έχεις, κανένα θεωρητικό υπόβαθρο, κανένα αγωνιστικό παρελθόν. Καμία εκτίμηση δεν σου ‘χω, δεν πιστεύω λέξη απ’ όσα λες και φυσικά δεν έχω καμιά διάθεση για γλειψίματα και ευχολόγια οποιασδήποτε μορφής. Από υποσχέσεις έχω χορτάσει, από ψεύτικες ελπίδες έχω μπουχτίσει, από καπιταλιστές που αποκαλούν αλλήλους «συντρόφους» έχω μπαϊλντίσει. 

Το χάλι της πατρίδας όμως είναι τέτοιο, που με υποχρεώνει σε απεγνωσμένη προσπάθεια: σε δημόσιο μήνυμα. Όχι βέβαια προς τον σταρ Τσίπρα, ούτε προς τα Αμερικανάκια που σέρνει μαζί του. 

tsipras1Μήνυμα προς τον άνθρωπο που τα ‘φερε ο διάβολος (είμαι σίγουρος) να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία, τόσο κοντά στο να λυτρώσει την πατρίδα. Είναι τραγικό ή αστείο (αναλόγως πώς το βλέπει κανείς) η μοναδική ιστορικά και ίσως τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να απελευθερωθεί, να δίνεται σε έναν ελάχιστο σαν κι εσένα. Όμως έτσι είναι. Αυτόν τον «ηγέτη» μας επεφύλαξε η μοίρα, σ’ αυτόν πρέπει να απευθυνθώ. Πρέπει η έσχατη ελπίδα να ζήσει ή να πεθάνει τώρα (το ρητό λέει ότι πεθαίνει τελευταία, δεν λέει ότι δεν πεθαίνει καθόλου).

Λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (στην παρούσα περίσταση κυριολεκτικά): κάνε τους μια δυσάρεστη έκπληξη. Μιλάω για τους ισχυρούς. Όλους. Και αυτούς που σε προώθησαν και αυτούς που σε πιέζουν. Στείλε τους στο διάβολο. 

Σταμάτα τις διαπραγματεύσεις και μη ζητάς λαϊκή υποστήριξη για δαύτες. Στο λάκκο των λεόντων η διαπραγμάτευση με τους λέοντες έχει νόημα μόνο για εκείνους: για το αν θα σε φάνε ολόκληρο ή σε μερίδες. Σταμάτα τα προγράμματα, τις γέφυρες, τις μεταρρυθμίσεις και τις λοιπές ανοησίες. Κόψε τις ευγένειες και τις ωραιολογίες. Πες «όχι». 

Μην πας καθόλου στο Eurogroup ή πήγαινε, πιες καφέ κι όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις, αντί για «new deal», πες τους «fuck off» (είναι η μόνη Αμερικανιά που σε εξουσιοδοτώ να πεις). Πήγαινε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πες το ίδιο. 

Βγάλε τη χώρα από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Τώρα. Δεν χρειάζονται διαβουλεύσεις, συνελεύσεις, συζητήσεις. Δεν χρειάζεται καν δημοψήφισμα. Μην δώσεις ευκαιρία στους πράκτορες και στους χεσμένους να αντιδράσουν. Μίλα στο λαό και πες την αλήθεια. Πες ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, τα βάρη δυσβάσταχτα, οι επιθέσεις τρομερές, αλλά για την ανεξαρτησία δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι ξευτίλα να βγαίνει ο λαός στους δρόμους με αίτημα καλύτερους όρους δανεισμού. Είναι ξευτίλα να διαπραγματεύεσαι με τους βιαστές για να σ’ αφήσουν «ολίγον έγκυο». 

Όχι μισές προθέσεις, όχι μισές δουλειές. 

Αν έχεις γεννητικούς αδένες δείξτους. Κι αν είναι και μεγάλοι, ακόμα καλύτερα. Γράψε εκεί τους «φίλους και συμμάχους» και τους εγχώριους υπαλλήλους τους. 

Αν δεν έχεις εξαφανίσου. Τα ανθρωπάκια μπορεί να λησμονούν, η Ιστορία όχι. 

Υ.Γ Αν έχασα τα λόγια μου καθόλου δεν με νοιάζει. Άλλοι για την πατρίδα χάνουν τη ζωή τους.

 

 

http://aristidisdikaios.blogspot.gr

Back to top button