Διεθνή

Αυξάνονται οι Αυστραλέζες που παντρεύονται τζιχαντιστές

 

Aνησυχητικά αυξανόμενος αριθμός γυναικών στην Αυστραλία φεύγει για το Ιράκ και τη Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστές της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, εκεί δεν τους περιμένει μια “ρομαντική περιπέτεια”, προειδοποίησε η Yπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

 

τζιχαντίστριες543Τουλάχιστον 110 Αυστραλοί έχουν αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ενώ 30 με 40 γυναίκες βρίσκονται ανάμεσά τους ή τους υποστηρίζουν ενεργά στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Δυστυχώς, βλέπουμε ανθρώπους όλο και πιο νέους που θέλουν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ, ενώ υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός νέων γυναικών ανάμεσά τους”, δήλωσε η Τζούλι Μπίσοπ , όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση των τριών έφηβων κοριτσιών που πιστεύεται ότι έφυγαν από το Λονδίνο για να ενταχθούν στο ΙΚ.

“Αυτό ξεπερνά κάθε λογική. Η οικογένεια και οι φίλοι πρέπει να καταφέρουν να αποτρέψουν τους νέους που κινδυνεύουν πριν είναι πολύ αργά”, τόνισε επικαλούμενη την περίπτωση της 22χρονης Καρούμ Αμίρα, που έφυγε πριν από τα Χριστούγεννα από το Σίδνεϊ και σκοτώθηκε στη Συρία. “Δεν πέθανε σαν μάρτυρας. Ο θάνατός της είναι παράλογος και τραγικός”, ανέφερε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας, οι γυναίκες αυτές φεύγουν γιατί προσελκύονται από ξένους τρομοκράτες μαχητές, άλλοτε συνοδεύουν τον σύζυγό τους ή ψάχνουν για σύζυγο ενώ η προπαγάνδα στο Διαδίκτυο τις κάνει να πιστεύουν ότι θα βρουν σύζυγο στο Ιράκ ή στη Συρία.

“Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση τηρεί μια φρικτή συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες. Η στάση τους απέναντι σε αυτές είναι ελεεινή και οι νέες γυναίκες δεν πρέπει να ξεγελαστούν και να πιστέψουν ότι θα ζήσουν μια ρομαντική περιπέτεια”, δήλωσε η Μπίσοπ.  Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας ώστε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός τέτοιου ταξιδιού.

Από την Ευρώπη, περίπου 550 γυναίκες έχουν ήδη κάνει αυτό το ταξίδι. Οι δηλώσεις της Μπίσοπ διατυπώνονται μετά την ανακοίνωση την Τρίτη του θανάτου ενός Αυστραλού στη Συρία όπου πολεμούσε τους τζιχαντιστές στο πλευρό των Κούρδων. Είναι ο πρώτος πολίτης δυτικής χώρας που σκοτώνεται πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

– See more at: http://www.sigmalive.com

Back to top button