Ελλάδα

Ο Σαμαράς κάλεσε Βενιζέλο και Θεοδωράκη – Ψάχνει πρόθυμους για υποταγή

 

Ο Σαμαράς κάλεσε Βενιζέλο και Θεοδωράκη – Ψάχνει πρόθυμους για υποταγή

 

Τηλεφωνικές συνομιλίες , είχε την Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο , προκειμένου να εκτιμήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα του Eurogroup.

Όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει τον συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, καθώς κόκκινη γραμμή είναι μόνο μια, η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Βεβαίως με αυτή του τη στάση ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στη εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση μ ε τους εταίρους μας, καθώς επιμένει να ζητά την υποταγή της χώρας στα μνημόνια, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Είναι εμφανές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ψάχνει συμμάχους που θα μπορέσουν να τον στηρίξουν στην εσωκομματική του προσπάθεια να κρατήσει την καρέκλα της ΝΔ, αν «νομιμοποιήσουν» με την στάση τους ότι ως πρώην πρωθυπουργός έπραξε καλώς ξεπουλώντας τα πάντα στους εταίρους και δανειστές για τον καλό σκοπό να Grexit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: