Διεθνή

Πούτιν και Ομπάμα τονίζουν την ανάγκη για πολιτική λύση στην Ουκρανία

Όπως αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, τόνισαν την ανάγκη μιας πολιτικής λύσης για την «εσωτερική» σύγκρουση στην Ουκρανία ώστε να τελειώσει γρήγορα η αιματοχυσία τόνισαν ος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

putin_portrait-630x400Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει επίσης ότι οι δύο πρόεδροι σημείωσαν την ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα των κατοίκων όλων των περιοχών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσόφωνων περιοχών στα ανατολικά της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρότρυνε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συμφωνήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος και οι ηγέτες της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συναντώνται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία ειρήνης.

 

 

 

http://www.tribune.gr

Back to top button