Διεθνή

Σε στρατιωτικές ασκήσεις ο ρωσικός στρατός σε Βόρειο Καύκασο και τη Νότια Οσετία

 

 

Περισσότεροι από 1.500 Ρώσοι  στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά  σε πέντε περιοχές της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας (JUVO) . Συμμετέχουν  περίπου 300 μονάδες, πεζικού , τεθωρακισμένων, πυραύλων και πυροβολικού, γράφει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, επικαλούμενο  την υπηρεσία Τύπου της περιοχής.

«Σε πέντε περιοχές και ειδικά στις περιοχές  Kalinowski, Alpine, Tarski και Dzartsemi, και Gorni , πραγματοποιούνται εκτεταμένες ασκήσεις με  την διεξαγωγή  πραγματικών πυρών, από μονάδες  πυραύλων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού της Στρατιάς, που σταθμεύει  στον Βόρειο Καύκασο και την Νότια Οσετία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.

nato_usa_eu_russia_ukrΤα πεδία βολής σείονται από τις βολές των συστημάτων  πυροβολικού 152-мм «Акация» και «МСТА-С», αλλά και από τα πυραυλικά συστήματα «Град» και «Торнадо». Στις ασκήσεις αυτές οι ρώσοι στρατιώτες εξομοιώνονται  σε συνθήκες μάχης , κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα, σε υψηλές θερμοκρασίες στα βουνά», αναφέρει ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με άρθρα μας στο pentapostagma.gr,ειδικά τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο ρωσικός στρατός ευρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα σε διάφορες περιοχές της αχανούς ρωσικής επικράτειας. Συγκεκριμένα σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις διηπειρωτικών πυραύλων  στην Σιβηρία, με πάνω 3000 στρατιωτικούς και 200 πυραύλους να « εμπλέκονται», 2500 στρατιώτες και 300 μονάδες στην  Κριμαία , πραγματοποιούν εκτενείς ασκήσεις για ένα μήνα!!

Στην ρωσική Άπω ανατολή από χθες μονάδες πεζοναυτών, 2500 τον αριθμό, εμπλέκονται σε στρατιωτικές ασκήσεις , καθώς επίσης  700 κινητά συστήματα διηπειρωτικών πυραύλων Topol και Yars  εκτελούν  μόνιμες «περιπολίες» σε έξι σημεία της Ρωσίας, για δύο μήνες .

Επίσης ο στόλος της Μαύρης θάλασσας και οι μονάδες παράκτιας άμυνας, υλοποιούν ασκήσεις «προσομοίωσης» εχθρικών επιθέσεων, σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία.

Αν τώρα όλα αυτά δεν είναι πολεμική προπαρασκευή , υπό την κάλυψη των λέξεων «στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας», τότε τι είναι;

fire

Ο ρωσικός στρατός στο σύνολο του , αποτελεί το « μακρύ στιβαρό χέρι « της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, με το οποίο το Κρεμλίνο «πιέζει» της ΗΠΑ, για την δημιουργία ζωνών επιρροής, κατή που δεν αποδέχονται οι ΗΠΑ. Επίσης η μαζική αυτή κινητοποίηση προδικάζει εξελίξεις στην Ουκρανία, και στην πιθανή απόφαση του Κογκρέσου για προμήθεια με βαρύ οπλισμό  του ουκρανικού στρατού.

 

 

Πιθανόν το ρωσικό σχέδιο να αφορά «μαζικό αιφνιδιαστικό κτύπημα» κατά των Ουκρανών, πριν  καν καταλάβουν τι τους «κτύπησε», ξεδιαλύνοντας τις όποιες αμφιβολίες για τις προθέσεις του Κρεμλίνου , για την χώρα αυτή. Είπαμε , εάν «πέσει» η Ουκρανία στα χέρια του ΝΑΤΟ, η Μόσχα έχασε το παιχνίδι μια για πάντα. Από την άλλη πλευρά οι Αμερικανοί , δεν έχουν αποσαφηνίσει τις πραγματικές προθέσεις τους, παρά την ρητορική Αμερικανών αξιωματούχων, ειδικά το τελευταίο διάστημα . Αναμένεται να κινηθούν βήμα-βήμα, διότι έχουν ανοίξει και ένα ακόμη μέτωπο με τον ισλαμικό στρατό στην Μέση Ανατολή. Πάντως η φαινομενική ηρεμία, προδικάζει « την επερχόμενη καταιγίδα » από τα ανατολικά…

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button