Ελλάδα

Σουλτς: Να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα θα βρούμε άλλο τρόπο ελέγχου

Μια νέα παράμετρος που δείχνει ότι τελικά οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αναγκαστούν να διαπραγματευθούν ουσιαστικά με την νέα ελληνική κυβέρνηση, προκύπτει από τις τοποθετήσεις του Μάρτιν Σουλτς , λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.

tsipras-soults-630x400Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς πρότεινε από τις στήλες της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Tagesspiegel am Sonntag, εμμέσως πλην σαφώς, να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα και οι αρχές της χώρας να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.
«Ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή», αναφέρει ο κ. Σουλτς και συμπληρώνει ότι «Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ».

 

Η θέση αυτή του κ. Σουλτς που εκφράζεται για πρώτη φορά από Ευρωπαίο αξιωματούχο καταδεικνύει ότι η επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης για μια νέα διαπραγμάτευση και μια νέα συμφωνία, επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Ο Γερμανός πολιτικός πάντως εκτίμησε ότι εκτίμησε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πιαστεί «κατά κάποιο τρόπο σε παγίδα», καθώς «Υποσχέθηκαν πράγματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που θέλουν να εφαρμόσουν γρήγορα αλλά δεν μπορούν, επειδή θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας. «Θα πρέπει να βγουν αππό αυτή την παγίδα», υποστήριξε ο Σουλτς.

Back to top button