breaking newsΕλλάδα

«Εμπρησμός από πρόθεση» η μεγάλη φωτιά της Εύβοιας -Εικόνες σοκ από τα καμένα

 

Οι πυροσβεστικές αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια εκδήλωσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια.

Στα χέρια των πυροσβεστικών αρχών φέρεται να βρίσκεται ένας άνδρας, ο οποίος ανακρίνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Star», ο συγκεκριμένος άνδρας είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Χθες, πάντως, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του «Open TV», επικαλούμενος πηγές από το εσωτερικό της πυροσβεστικής, όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν στο σενάριο του εμπρησμού.

Μάλιστα, όλα φέρεται να ξεκίνησαν στις 3:15 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα ή δύο άτομα μετακινούνταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλης.

Το συγκεκριμένο όχημα σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου. Ο επιβαίνων ή οι επιβαίνοντες κινήθηκαν περίπου 50 μέτρα εντός του δάσους και έβαλαν την πρώτη φωτιά.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ι.Χ. και συνέχισαν την πορεία τους για ακόμη 100 μέτρα. Αποβιβάστηκαν εκ νέου, περπάτησαν 50 μέτρα εντός του δάσους και έβαλαν τη δεύτερη πυρκαγιά.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φέρεται να έβαλαν και τρίτη φωτιά.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η πυροσβεστική δεν έχει εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο εύρημα, όπως γκαζάκια ή μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Ως εκ τούτου, οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν σπίρτο, αναπτήρα ή στουπί, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Εικόνες σοκ στα καμένα! Νεκρά ζώα και μαύρο παντού

Καμένα δέντρα, καμένα ζώα, όλα καμένα στα σημεία από όπου πέρασε η φωτιά στην Εύβοια, χωρίς να αφήνει τίποτε όρθιο. Τα πλάνα που παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ, από τα χωριά που πέρασε σαν σίφουνας η πύρινη λαίλαπα είναι ενδεικτικά.

Ένα απέραντο μαύρο τοπίο, με τα πάντα καμένα, δυστυχώς και ζώα που δεν κατάφεραν να σωθούν.

Οι εικόνες από ένα σκυλάκι που κάηκε στο σημείο είναι γροθιά στο στομάχι…

Δείτε το βίντεο από ό, τι… απέμεινε μετά την φωτιά στην Εύβοια – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές


Δύο άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμούς σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος κατηγορείται, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, καθώς και σε ξερά χόρτα σε πρανές της παλαιάς εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Πρωτοφανές ήταν το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/08) ανάμεσα σε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός 58χρονου άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση,όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών εμπρηστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χίου να επιχειρούν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση, προχώρησαν οι Αρχές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Συνελήφθησαν χθες, 14 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, δύο αλλοδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στη θέση Μεγάλη Βίγλα – Κακιά Λαγκάδα, της περιοχής Πάρπαντα, της Δ.Ε. Καρδαμύλων, στη Χίο. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας.

Back to top button