breaking newsΕλλάδα

Εκβιάζουν οι Σκοπιανοί για το «Μακεδονία»: Στήνουν παγίδες στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Πως παραβιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών

Τεντώνουν το σχοινί οι Σκοπιανοί, που όχι μόνο δεν τηρούν τα υπεσχημένα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά τώρα στέλνουν στην Αθήνα τελεσίγραφα με εκβιασμούς πατώντας πάνω στην αναθεώρηση του Συντάγματος που μόλις χθες «πέρασε» από τη Βουλή των Σκοπίων ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Οπως αποκάλυψε Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, «η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων κάνει ακόμη χειρότερη την ήδη επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Την παραβιάζει με τρεις τρόπους».

Ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτει ότι «πρόκειται για απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αναγνώρισε ακόμη και ο παραιτηθείς κ. Κοτζιάς».

Ολόκληρη η δήλωση Κουμουτσάκου:

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων κάνει ακόμη χειρότερη την ήδη επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Την παραβιάζει με τρεις τρόπους:

– Διατηρεί τον αλυτρωτισμό.
– Αναφέρεται ρητά σε “μακεδονικό κράτος” και
– Απαιτεί πρώτα η Ελλάδα να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και μετά να ισχύσει η αναθεώρηση.

Πρόκειται για απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αναγνώρισε ακόμη και ο παραιτηθείς κ. Κοτζιάς. Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί αμέσως, πριν ολοκληρωθεί η προσχηματική συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια».

 

.crashonline.gr

Back to top button