breaking newsΔιεθνή

Γαλλία. Διαδηλωτής με μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό. Η εξέγερση είναι πλέον και ένοπλη. Βγήκαν τα όπλα! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ 4Η ΝΥΧΤΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Γενικευμένη Εξέγερση σ΄εξέλιξη στη Γαλλία. Ένας άνθρωπος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από την αστυνομία. Είναι αιμόφυρτος. Επιχειρούν να καταστείλουν την εξέγερση να την πνίξουν στο αίμα. Η εξέγερση είναι πλέον και ένοπλη. Βγήκαν τα όπλα σε Μασσαλία, Λυών κι αλλού . Από αντάρτικο πόλης περνάει σε ένοπλη εξέγερση . καίγονται όλα και παντού ανεξέλεγκτη η κατάσταση για 4η συνεχόμενη νύχτα..Ριπές από καλάσνικοφ δίνουν τόνο εμφυλίου ..

Τέταρτη νύχτα ταραχών στη Γαλλία

Αν και το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αύξησε σημαντικά τον αριθμό των εμπλεκόμενων αστυνομικών στη μάχη κατά των ταραχών στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ωστόσο, συνεχίστηκαν χθες το βράδυ. Περισσότερα από 994 άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις, αναφέρει το «BFMTV». 79 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ανακοινώνει το Υπ. Εσωτερικών σύμφωνα με τη le monde διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «προσωρινό εθνικό απολογισμό».

Νέες σκηνές βίας σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο προσθέτει ότι 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές και 2.560 πυρκαγιές καταγράφηκαν σε δημόσιους δρόμους. Επιπλέον, το υπουργείο κατέγραψε 31 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, 16 επιθέσεις σε δημοτικά αστυνομικά τμήματα και 11 σε στρατώνες χωροφυλακής. Mάχες σε Marseille, Lyon, Grenoble, La Réunion κι αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Republican Lorrain, ένας άνδρας γύρω στα είκοσι τραυματίστηκε σοβαρά από όπλο LBD ή όπλο με λαστιχένιες σφαίρες των αρχών στο Mont-Saint-Martin το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Με βαριοπούλες οι εξεγερμένοι επιχειρούν ν΄ανοίξουν χρηματοκιβώτιο..Κινηματογραφικές σκηνές στη Γαλλία .. το γαλλικό σινεμά πάντα ήταν ποιοτικό και επαναστατικό π.χ Κώστας Γαβράς

18ο Διαμέρισμα από τα πιο ευκατάστατα και κεντρικά στο Παρίσι στις φλόγες

Λούβρος Παρίσι

dimpenews.com

Back to top button