breaking newsΚύπρος

Σύμφωνα με τους Άγγλους η Ρωσία επιχείρησε ηλεκτρονικές παρεμβολές σ’ αεροπλάνο της RAF που απογειωνόταν με στρατεύματα από το Ακρωτήρι στην Κύπρο!

Σύμφωνα με τη βρετανική στρατιωτική μυστική υπηρεσία όπως ανέφεραν οι Times 19/3/21, η Ρωσία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να μπλοκάρει σήματα βρετανικών αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας RAF που απογειώθηκαν από τη βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Οι πηγές των στρατιωτικών πληροφοριών ανέφεραν ότι ήταν ένας ηλεκτρονικός πόλεμος ενός «εχθρικού κράτους» που προσπάθησε τακτικά να παρεμβαίνει στις δορυφορικές επικοινωνίες των αεροσκαφών μεταφοράς Α400Μ που έφευγαν από το Ακρωτήρι και ενώ τα βρετανικά στρατεύματα βρίσκονταν επί του σκάφους.

Ως το μόνο κράτος, αρκετά κοντά για να μπλοκάρει τα σήματα, είναι η Συρία, η Ρωσία και οι δυνάμεις της που βρίσκονται στη Συρία, πιστεύεται ότι είναι η μόνη χώρα που είναι ικανή για έναν τέτοιο ηλεκτρονικό πόλεμο. Οι επιθέσεις θεωρούνται επικίνδυνες, θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον πιλότο να γνωρίζει πού ήταν το αεροσκάφος ή την κατεύθυνση της πτήσης του και ενδεχομένως να είχε ως αποτέλεσμα ανθρώπινα θύματα καθώς μεταφέρει στρατεύματα.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος εντείνεται γύρω από τη Συρία. Μετά τις προσπάθειες εντοπισμού του ρωσικού υποβρυχίου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ επέρχεται κι αυτή η είδηση.

dimpenews.com

Back to top button