Ελλάδα

«Έντιμος συμβιβασμός»

Έντιμος… συμβιβασμός αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες και μάλλον θα αφορά τους ψηφοφόρους που περίμεναν διορισμούς και παχυλά επιδόματα. Η κατάσταση δεν πρόκειται να γυρίσει σε μέρες «αφθονίας».

symvivasmosΟι ελληνικές αρχές υποχρεώθηκαν, όπως και τις άλλες φορές, να παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες. Παιχνίδι με τον χρόνο, ο οποίος όμως τρέχει αμείλικτα με την οικονομία να σφαδάζει.

Έλεγχος θα γίνεται στις Βρυξέλλες, αλλά η Τρόικα θα ερχεται… διακριτικά και στην Αθήνα για συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

Οι διαπραγματεύσεις μάλλον αφορούν στο πως θα πεισθεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διακριτική επιτήρηση με μοντέλο Η.Π.Α., οι οποίες βάζουν δήθεν πλάτη στην Ελλάδα, γιατί «ενδιαφέρονται» για τον λαό της.

Οι δανειστές επιμένουν πως η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστω και με ισοδύναμα μέτρα. Τον όρο «έντιμο συμβιβασμό» χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, ωστόσο για έναν μήνα λέγονταν άλλα, προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις από τις κομμουνιστικές συνιστώσες.

Εν ολίγοις, με την αγορά γονατισμένη, χάθηκε ένας μήνας για να γυρίσουμε στην απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Ακριβώς όπως σας στα λέμε γίνονται. Μην παρασύρεστε από μεγάλο-ΜΜΕ ή πολιτικάντικες δηλώσεις. Για να μην επαναλαμβανόμαστε θυμηθείτε: Δρομολογημένες οι εξελίξεις…

 

 

 

 

 

 

ΠΥΓΜΗ.gr

Back to top button