NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Αμερικανός καθηγητής : «Σε τάρταρα οι ΗΠΑ λόγω χρέους σε σχέση με την Ελλάδα

gc10

Σε σύγκριση με την Ελλάδα η κατάσταση είναι χειρότερη στις Ηνωμένες Πολιτείες 16 φορές»

 

 

Η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ είναι καταστροφική, με το εξωτερικό χρέος της χώρας να είναι δυσθεώρητο , και συγχρόνως απείρως  πολύ πιο σοβαρό από ότι στην Ελλάδα, που αγωνίζεται να πληρώσει τους πιστωτές της, ακόμα και μετά την αλλαγή της εξουσίας στην χώρα. Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης Laurence Kotlikoff, μιλώντας ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας ,γράφει σήμερα η γνωστή ρωσική εφημερίδα pravda.ru.

 

«Πράγματι, το  αμερικανικό έθνος είναι σε χειρότερη οικονομική θέση από ό, τι σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, πως η Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός καθηγητής.

Ο Καθηγητής Kotlikoff υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις  στατιστικές, το έλλειμμα ρεκόρ του προϋπολογισμού των ΗΠΑ,  σε αναλογία με το δημόσιο χρέος,  ανέρχεται στα 210 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή 211% του ΑΕΠ, υπογραμμίζει με σκεπτικισμό ο ίδιος.  Το ποσοστό αποκαλύπτει το απείρως μεγαλύτερο αμερικανικό χρέος, από ό, τι το ελληνικό , έχοντας μια   διαφορά αναλογίας 175%!!!.

Έτσι, υπογραμμίζει ο Αμερικανός οικονομικός επιστήμονας, η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με την Ελλάδα είναι 16 φορές  πιο χειρότερη. «Για αυτό το αστρονομικό ποσό», είπε ο ίδιος,  «δεν βλέπω κανέναν άλλο τρόπο εκτός από τη διαγραφή του από την άποψη της ωριμότητας του».

dolar

Ο καθηγητής καταγγέλλει επίσης ότι πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ότι το εξωτερικό χρέος της χώρας τους είναι τεράστιο , αλλά και τις απειλές που θα προκύψουν σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή κατάρρευσης του δολαρίου, κάτι το οποίο  θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του «οικονομικού οικοδομήματος»  των ΗΠΑ, αλλά και του κόσμου όλου.

 

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, στο ζήτημα της Ελλάδος υπάρχει ο τέλειος παραλογισμός. Χώρες με πολύ μεγαλύτερα εξωτερικά χρέη  «κουνούν» το δάκτυλο στην εκάστοτε  ελληνική κυβέρνηση, ειδικά εντός Ευρώπης .Παράδειγμα η Ολλανδία η οποία χρωστά 530 δις Ευρώ, και ο Ολλανδός επικεφαλής του Ευρογκρούπ Γερούν Ντάισεμπλουμ, μας ομιλεί για «υποχρεώσεις και απαιτήσεις κά», ο τέλειος παραλογισμός.

 

Βέβαια η ενοχή για την κατάντια μας, βαρύνει όλες τις ελληνικές μεταπολεμικές κυβερνήσεις , οι οποίες εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των ξένων , «βούλιαξαν» ένα κράτος το οποίο στην ουσία  είναι « πάμπλουτο».  Πάμπλουτο σε , μεταλλεύματα , όπως  χρυσό, διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ήλιο για ηλιακή ενέργεια, τουριστική βιομηχανία,  και τον πρώτο εμπορικό στο κόσμο, και τόσα άλλα.

 

Η πατρίδα μας  , ευρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο «πρέπει» να βρεθούν άξιοι άνθρωποι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας , για προετοιμάσουν το μέλλον των παιδιών μας. Υπάρχει ελπίδα για όλα , αρκεί να γυρίσουμε «πίσω» στις ηθικές , θρησκευτικές και εθνικές αξίες της φυλής μας . Κανένα, σχέδιο, σύστημα, οικονομική φιλοσοφία, δεν πρόκειται να μας σώσει.

Η αρχή για την Ευρώπη και για όλο το κόσμο γίνεται από την πατρίδα μας, η οποία αποτελεί παράδειγμα και για άλλους καταπιεσμένους λαούς.

usa

Όσο για το παγκόσμιο  σχέδιο της νέας τάξης  πραγμάτων, όπως ονομάζεται, αυτό προφητεύτηκε πριν από πολλά χρόνια  από τους Άγιους της ορθοδοξίας μας,  με κάθε λεπτομέρεια.

Τα σχέδια αυτά θα αποτύχουν παταγωδώς διότι οι λαοί θα ξεσηκωθούν ενάντια σε όλο αυτό το σάπιο και το ύπουλο «σύστημα».

 

 

 

 

 

http://www.pentapostagma.gr

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Back to top button