breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ετοιμάζει «εξωγήινη» ιστοσελίδα με αναφορές για θεάσεις UFO

Πολυάριθμες αναφορές γίνονται συχνά για τη θέαση εξωγήινων αντικειμένων στον ουρανό των ΗΠΑ, ωστόσο οι αρχές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το ζήτημα επίσκεψης του πλανήτη μας από UFO. Σε αυτό το πλαίσιο, το γαρφείο του Πενταγώνου που διερευνά ζητήματα αυτής της φύσεως αποκάλυψε την Πέμπτη έναν ιστότοπο όπου θα αναρτώνται αποχαρακτηρισμένες αναφορές, λεπτομέρειες, βίντεο και φωτογραφίες για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UAP).

Το επίσημο γραφείο του Πενταγώνου για την αντιμετώπιση των ΑΤΙΑ παρουσίασε την Πέμπτη (31/08) τον ιστότοπο AARO, που προορίζεται να λειτουργεί στο εξής και ως κέντρο για δημοσίευση πληροφοριών για UAP. Θα θεωρείται ως «στάση» για διαθέσιμα στο κοινό αρχεία σχετικά με UFO και άγνωστα αντικείμενα, όπου το κυβερνητικό και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ θα μπορούν να αναφέρουν τις δικές τους θεάσεις.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα του διευθυντή του Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO), Δρ. Σιν Κιρκπάτρικ, ο ιστότοπος θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ευρήματα του ARRO, καθώς και για να προσφέρει στους πολίτες έναν τρόπο να γνωστοποιούν τυχόν θεάσεις αγνώστων φαινομένων.

Ενώ ο ιστότοπος είναι ακόμα υπό κατασκευή, διαθέτει μια ενότητα όπου το γραφείο θα δέχεται αναφορές από κυβερνητικό και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ με άμεση γνώση των προγραμμάτων ή δραστηριοτήτων που σχετίζονται με UAP που χρονολογούνται από το 1945. Αυτές οι αναφορές θα βοηθήσουν το γραφείο να ολοκληρώσει μια ιστορική καταγραφή τέτοιων γεγονότων, όπως ζητήθηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η AARO ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 με σκοπό να εντοπίζει και να αναγνωρίζει αντίστοιχα αντικείμενα κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιοχές εκπαίδευσης, εναέριο χώρο ειδικής χρήσης και άλλες περιοχές στρατιωτικού ενδιαφέροντος για την πρόληψη τυχόν απειλών ή επιθέσεων για την ασφάλεια των επιχειρήσεων και την εθνική ασφάλεια, όπως επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Παρά τη συλλογή εκατοντάδων αναφορών από αμερικανικό στρατιωτικό και κυβερνητικό προσωπικό, ο Κιρκπάτρικ δήλωσε σε δημόσια ακρόαση τον Απρίλιο ότι το γραφείο του «δεν έχει βρει μέχρι στιγμής αξιόπιστα στοιχεία για εξωγήινη δραστηριότητα και τεχνολογία ή αντικείμενα που αψηφούν τους γνωστούς νόμους της φυσικής». Η εξέταση των αναφορών θα γίνεται βάσει αυστηρού επιστημονικού πλαισίου.

 

Back to top button