Ελλάδα

Βόμβα από Bundesbank: Να πάρουμε μέτρα να αντιμετωπίσουμε το Grexit

Σαφή μηνύματα της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προς την ευρωζώνη.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα που να διασφαλίζουν ότι η ευρωζώνη θα μπορέσει να αντέξει μια ενδεχόμενη πτώχευση ενός από τα μέλη της, τονίζει η Bundesbank στην μηνιαία έκθεσή της η οποία βγήκε στην δημοσιότητα σήμερα, την ήμερα που ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στο Βερολίνο για να συναντήσει την Μέρκελ.

«Η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί», σημειώνει η Bundesbank τονίοζντας ότι τα κράτη και οι επενδυτές έχουν την πρωταρχική ευθύνη για τα χρέη τους.

«Από αυτή την άποψη, η νομισματική ένωση θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει την ακραία περίπτωση αφερεγγυότητας ενός κράτους μέλους».

9d19b815bc75393d1d95553fb305fd1d_w770_h350_cpΗ δήλωση της Bundesbank, η οποία ήρθε με συστάσεις για να ληφθούν μέτρα που να εξασφαλίζουν ότι οι μεγάλες τράπεζες μπορούν να θωρακιστούν, μετριάζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις στις χώρες του ευρώ, αντιμετωπίζει ευθέως ένα ταμπού στη ζώνη του ευρώ, δηλαδή την χρεοκοπία ενός κράτους μέλους.

Οι παρατηρήσεις έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή, όπως αναφέρει το Reuters που η Ελλάδα προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

 http://www.financialbox.gr

Back to top button