Κύπρος

Εμπνευστής & Υπόδειγμα ο Θεόφιλος Γεωργιάδης…

 

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

 

 

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι καθίστανται στην πράξη οι θυσιασθέντες αγωνιστές, όταν η μορφή τους, ο δικός τους αγώνας, το προσωπικό τους παράδειγμα, κατορθώνει να εμπνεύσει τους νεότερους. Όταν η Μνήμη τους δεν περιορίζεται σε μια ημερολογιακή αναφορά. Και δεν εξαντλείται σ’ ένα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής. Αλλά, συνάμα, πυρπολεί τις συνειδήσεις και οιστρηλατεί τη θέληση των επιγενομένων, να πάρουν την ίδια ανηφοριά, τα ίδια μονοπάτια για να βρουν τα σκαλοπάτια που πάν’ στη λευτεριά.

image21Π Ρ Ι Ν ΑΠΟ 21 χρόνια, στην πάνδημη κηδεία του δολοφονηθέντος Αγωνιστή της Λευτεριάς Θεόφιλου Γεωργιάδη, στον Απόστολο Ανδρέα της Αγλαντζιάς, οι τότε συναγωνιστές του σκέπασαν το φέρετρό του 37χρονου γενναίου, με μια ξεθωριασμένη ιερή Γαλανόλευκη. Εκείνην που κυμάτιζε χρόνια στον ιστό των Φυλακισμένων Μνημάτων των Αθανάτων της Ε.Ο.Κ.Α. Επειδή ήξεραν κι έκριναν ότι: Ο δολοφονημένος απ’ τους πράκτορες των Τούρκων αγωνιστής, έμπρακτα, συνειδητά κι ασυνθηκολόγητα, συνέχιζε τον ίδιο εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα. Και, μάλιστα, σε δύσκολους καιρούς εθνικής κατάπτωσης κι εξευτελισμού.

Σ’ εποχές κυριαρχίας της ηττοπάθειας, της υποταγής και του «διζωνικού» συμβιβασμού με τα προϊόντα του τουρκικού εγκλήματος σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου… Σ Η Μ Ε Ρ Α ο Θεόφιλος δεν είναι μόνο του μαυροφορεμένου πατέρα του, της χήρας συζύγου του, των τριών γιων τους, των δύο αδελφών του, των άλλων οικείων του, του πλήθους των φίλων του, του πάνδημου ελληνικού και κουρδικού σεβασμού στην ηρωική του Μνήμη. Είναι και εμπνευστής και υπόδειγμα – υποκινητής της νεότερης γενιάς. Οδοδείκτης της πρέπουσας αγωνιστικής συναδέλφωσης κι απελευθερωτικής πορείας των σκλαβωμένων λαών.

Είναι το έμπρακτο παράδειγμα αγωνιζόμενου Έλληνα ακέραιου πατριώτη, θυσιασθέντος στον αγώνα υπέρ ελευθερίας των λαών: Εθνιστή εμπράκτως αλληλέγγυου διεθνιστή… Σ Η Μ Ε Ρ Α Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, εικοσιένα ακριβώς χρόνια απ’ τη νύχτα της Κυριακής 20.3.1994, που τον δολοφόνησαν των Τούρκων οι πληρωμένοι φονιάδες, νέα παιδιά συγκρότησαν «Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη».

 

Ανακοίνωσαν ότι θα μαζευτούν απόψε στις 6.30μμ, στο «ΟΧΙ» της Λευκωσίας, κι απ’ εκεί θα πραγματοποιήσουν Πορεία Μνήμης, με προορισμό το κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Όπου θα έχουν βραδινή εκδήλωση Μνήμης Ενάντια Στη Λήθη: Για νέους αγώνες, νέα οράματα και για την Κύπρο και για κάθε λαό που στενάζει κάτω από την μπότα του Αττίλα, όπως ο κουρδικός λαός. Σηκώνοντας αποφασιστικά την αιματοβαμμένη σκυτάλη που κληροδότησε πριν από 21 χρόνια, με τη θυσία του, ο ασυμβίβαστος Αγωνιστής της Λευτεριάς…

 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 Όταν λέτε «νέο πεδίο βολής» για την αντικατάσταση του πεδίου βολής Τσερίου, εννοείτε προφανώς σε κάποιον άλλο «νέο» χώρο, το ίδιο όμως, όπως απ’ την εποχή του Α΄ και του Β΄ Παγκ. Πολέμου πεδίο και βεβαίως όχι κάποιο σύγχρονο πεδίο βολής – Σχολείο Οπλισμού, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και άσκησης σύγχρονων χειριστών πιστολιών, τυφεκίων, οπλοπολυβόλων, βομβιδοβόλων κ.ο.κ., που κανείς ώς τώρα δεν μερίμνησε να σχεδιάσει, έστω, για τον κατά τ’ άλλα «σύγχρονο κι ευέλικτο στρατό» της ΕΦ των εκάστοτε δημαγωγών κυβερνώντων;

 sigmalive.com/simerini

Back to top button