Κύπρος

“Επιβεβαίωση της διαδρομής χρημάτων Focus προς ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ”

 

Για επιβεβαίωση της διαδρομής χρημάτων από την εταιρεία Focus προς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ αντίστοιχα κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης.

 

 Η εταιρεία φέρεται να είχε εμβάσει στα δύο μεγαλύτερα κόμματα του τόπου το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

 

FOCUSΠροάγγελος ολοκλήρωσης της έρευνας σε σχέση με τη χρηματοδότηση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus θεωρείται η χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα.

 

Σύμφωνα με τον “Πολίτη”: 

 

cfbcd-55ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

 

Η εταιρεία Focus, φέρεται να είχε τροφοδοτήσει τα δύο κόμματα με ρευστό €2 εκ. περίπου.

 

€1 εκ. φέρεται να διοχετεύθηκε μέσω εταιρείας ουκρανικών συμφερόντων για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τον Σεπτέμβριο του 2007.

 

images €450 χιλ. φέρονται να εμβάσθηκαν σε δύο δόσεις σε ελεγκτικό γραφείο τον Ιούνιο του 2008 και να κατέληξαν στο ΑΚΕΛ.

 

– €500 χιλ. φέρονται να μεταφέρθηκαν τον Ιανουάριο του 2008 από λογαριασμό της Focus στην Marfin Λαϊκή σε τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗΣΥ στην Τράπεζα Κύπρου.

 

– Ο ΔΗΣΥ φέρεται να αποδέχθηκε τις €50 χιλ. και τις υπόλοιπες €450 να τις επέστρεψε στο λογαριασμό της Focus. 

 

– Οι €450 χιλ. φαίνεται να κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2008 σε λογαριασμό κυπριακής εταιρείας στη Marfin Εγνατία.

 

– Ακολούθως το ποσό κατατέθηκε σε λογαριασμό εταιρείας στα νησιά Μάρσαλ, η οποία φέρεται να εξόφλησε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2008 ταξιδιωτικό γραφείο στη Λευκωσία που ανέλαβε τη μεταφορά ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ στην Κύπρο για τις τότε προεδρικές εκλογές.  

 

Αναμένεται πλέον να κληθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού για να ενημερωθούν για τα ευρήματα της έρευνας. 

 

 

 

 

 

 

 sigmalive.com

Back to top button