Ελλάδα

Θα επιχειρήσουν με προβοκάτσιες την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα

Θα επιχειρήσουν με προβοκάτσιες την ανατροπή της κυβέρνησης ΤσίπραΌπως γράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης στα Παραπολιτικά, τα μεγάλα εμπόδια του Μεγάρου Μαξίμου συνδέονται όχι μόνο με την εσωστρέφεια που προκάλεσαν οι επώδυνοι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις που έκανε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά και με την ανάπτυξη ενός ποικιλόμορφου σχεδίου σε βάρος της κυβέρνησης, ώστε το προσεχές διάστημα να καταστεί ανυπόληπτη απέναντι στο εκλογικό σώμα και να εγκλωβιστεί στην παγίδα μιας ομηρίας που της στήνουν εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Κατσίγιαννη, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη ενός «προβοκατόρικου σχεδίου» σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα ώστε ή να εξαναγκαστεί σε παραίτηση, αναζητώντας λύση με την προσφυγή στον λαό, ή να υποχρεωθεί σε συμβιβασμό, με την αποδοχή σεναρίων για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με οικουμενικά χαρακτηριστικά.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου διακινούνται ευρέως πληροφορίες που αποκαλύπτουν το παιχνίδι που γίνεται στο παρασκήνιο, με αναφορές περί «προβοκατόρικων ενεργειών» από παρακρατικούς μηχανισμούς και ύποπτα κομματικά «σταγονίδια» του βαθέος μεταπολιτευτικού συστήματος, που μοναδικό στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Αριστεράς, ώστε να βρεθεί εκτεθειμένη σε κινδύνους με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες.

 

 Προς επίρρωση αυτής της υπόγειας κινητικότητας προβάλλονται τα ακόλουθα γεγονότα. Η δολοφονία του αρχιφύλακα στον Δομοκό. Η διαταγή του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απελευθέρωση των κρατουμένων από την Αμυγδαλέζα. Οι αναταραχές που προκλήθηκαν στα Εξάρχεια. Οι αντιρρήσεις υπηρεσιακών παραγόντων σε διάφορα υπουργεία, όπως το Οικονομικών, να εργαστούν με τις νέες πολιτικές ηγεσίες. Η εχθρική στάση συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που επιδιώκουν να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε καθεστώς ομηρίας, ώστε να έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

 

 

 

 

http://olympia.gr

Back to top button