Ελλάδα

«Θρίλερ» για γερά νεύρα για την τύχη Βαρουφάκη

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη καθώς τώρα από το εσωτερικό της κυβέρνησης, αρχίζει να διαφαίνεται ένα κλίμα αμφισβήτησης στο πρόσωπό του .

Παρόλο που επίσημα, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται μέχρι στιγμής να τον στηρίζει, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν να τοποθετούνται απέναντί του, με αφορμή τις δηλώσεις του από την Ιταλία για «πάγωμα» κάποιων προεκλογικών δεσμεύσεων, βάζοντας φωτιά στα σενάρια περί υποβάθμισής του. 

baroufakis4-600x276Οι δηλώσεις του αυτές από το Κόμο, πυροδότησαν προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, με πρώτους, τον Παπαδημούλη και τον Μηλιό να εκτοξεύουν τα βέλη τους εναντίον του μέσα από το twitter. Ως αίνιγμα επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί και η σημερινή απουσία του από την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόλο που η επίσημη θέση είναι ότι απουσίαζε γιατί βρισκόταν στο Κόμο της Ιταλίας.

 

 

Τα καρφιά Παπαδημούλη – Μηλιού

 

 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γιάννη Μηλιού στο twitter, στην οποία αναφέρει: «Η εμπιστοσύνη δε κερδίζεται με υπαναχωρήσεις αλλά με δουλειά, σταθερότητα κι αρχές».
Στο ίδιο μοτίβο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης που κάρφωσε τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις πολυάριθμες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, με τελευταία εκείνη με τη σύζυγό του στο Paris Match.

 

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε λιγότερες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χωρίς όμως να κατονομάζει τον ή τους αποδέκτες του συγκεκριμένου μηνύματός του.

«Θερμή παράκληση: Λιγότερες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις και περισσότερη δουλειά. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, λύσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης, με την ανάρτησή του να έρχεται μετά από τη φωτογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του στο γαλλικό περιοδικό.

 

 

Bild: «Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;»

 

 

 Τροφή στα σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών δίνει με δημοσιέυμά της και η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία μάλιστα κάνει λόγο για την ενεργοποίηση του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα και επικαλούμενη τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία ο υπουργός Οικονομικών απουσιάζει, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη».

 

«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!», σχολιάζει η Bild.

 

«Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε» προσθέτει η Bild.

Μαξίμου: Δεν είναι εκτός γραμμής ο Γιάνης

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών.

 

Κυβερνητικοί κύκλοι με φόντο τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Κόμο της Ιταλίας σημειώνουν πως «μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές».

 

Ετσι, διευκρινίζουν επί της ουσίας δεν είναι εκτός γραμμής, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τόσα νομοσχέδια.

Τα Tweets Παπαδημούλη και Μηλιού

Καταγραφή1

 

Καταγραφή

 

 

Αρχική

Back to top button