Ελλάδα

Κούρεμα του ελληνικού χρέους προτείνει βουλευτής του Die Linke

 

Την πρόταση να κουρευτεί το ελληνικό χρέος έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση να λάβει περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσει τη νέα πολιτική της, αναφέρει σε συνέντευξή της σε ελληνικό ιντερνετικό περιοδικό, η γνωστή για τις φιλελληνικές τις απόψεις βουλευτής του αριστερού κόμματος “Die Linke”, Heike Hänsel.

“Χρειάζεται επειγόντως ένα κούρεμα. Τα χρέη συνέτριψαν την Ελλάδα, ειδικά τον πληθυσμό. Η εξυπηρέτηση του χρέους με οποιοδήποτε τίμημα είναι απάνθρωπη και καταστροφική. Αν θέλουμε σοβαρά να μιλάμε για αλληλεγγύη στην Ευρώπη, τότε χρειάζεται ένα κούρεμα και η παροχή ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος για την αποπληρωμή των υπόλοιπων δανείων”, σημειώνει χαρακτηριστικά η Hänsel.

Μάλιστα, η βουλευτής του Die Linke, θέτει ως παράδειγμα την ίδια την Γερμανία.

“Η Γερμανία έλαβε το 1953 στη Διάσκεψη Χρέους του Λονδίνου τη μέγιστη αλληλεγγύη των άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Και αυτό συνέβη μόλις 8 χρόνια μετά τις χειρότερες θηριωδίες των Ναζί σε όλη την Ευρώπη”.

 

 

Από τη λιτότητα επωφελούνται οι τράπεζες

 

 

Ο στόχος είναι να κρατήσει το νέο- φιλελεύθερο καθεστώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζωντανό, πράγμα που σημαίνει περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις και μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Από τη λιτότητα επωφελούνται κυρίως οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι στην Ευρώπη”, υπογραμμίζει η Hänsel καλώντας τον κόσμο να αναρωτηθεί ποιος όντως είναι ο κύριος στόχος της λιτότητας και ποιος κερδίζει από αυτή.

Όπως προτείνει η βουλευτής του αριστερού κόμματος, “η εναλλακτική λύση θα ήταν να ξεκινήσει στην Ελλάδα γρήγορα ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντί να λαμβάνει νέα δάνεια για την εξυπηρέτηση του χρέους”.

 

 

 

 

Πηγή: Pints.gr

Back to top button