Ελλάδα

Ο ανακριτής καλεί Γιωργάκη για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον Καραμανλή

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση «Πυθία»

Απo τα ανακριτικa γραφεία θα παρελάσει σύντομα και ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, που ερευνά την πολύκροτη αυτή υπόθεση, που περιλαμβάνει το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κατασκοπεία, τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και την απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για να αποτραπεί η υπογραφή ενεργειακών και εξοπλιστικών συμβάσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό για να καταθέσει αυτά τα οποία γνωρίζει, με δεδομένο ότι στενοί συνεργάτες του, όπως ο περιβόητος Αλεξ Ρόντος, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνωμοτικό και κατασκοπευτικό αυτό σχέδιο.

Ο ανακριτής θα καλέσει επίσης για καταθέσεις τους στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι άγνωστες πτυχές του οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου σε βάρος της χώρας και του Κ. Καραμανλή. Με τις νέες καταθέσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση, προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης να περάσει σε νέο στάδιο, χωρίς να αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για τα κακουργήματα της κατασκοπείας και της συνωμοσίας κατά του πολιτεύματος, πέραν της τεράστιας ζημιάς που πιθανότατα έχει σημειωθεί σε βάρος της οικονομίας της χώρας.

Greece's Prime Minister Papandreou arrives at a news conference at the end of a euro zone summit in BrusselsΑπό τη μέχρι τώρα ανάκριση προκύπτουν πολύτιμα στοιχεία, που τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο το σχέδιο συνωμοσίας στο οποίο βέβαια εμπλέκονται και ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι αποκαλύψεις Ρώσων πρακτόρων, οι οποίοι και απέτρεψαν το δολοφονικό σχέδιο, αφού γνώριζαν για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών Καραμανλή – Πούτιν, από τα κλιμάκια των Αμερικανών πρακτόρων, αλλά και τους σχεδιασμούς δραστικών μέτρων που είχαν στόχο τον τότε πρωθυπουργό.

Στο επίμαχο διάστημα επιχειρήθηκε με κάθε τρόπο και η αποδόμηση της τότε κυβέρνησης.

 

Οι μεγάλες πυρκαγιές που είχαν προηγηθεί στην Πελοπόννησο, αλλά και τα μετέπειτα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, εντάσσονται στο βρόμικο αυτό σχέδιο, που είχε στόχο την κυβέρνηση Καραμανλή, που τόλμησε να πραγματοποιήσει μεγάλα ανοίγματα στην Μόσχα και να προχωρήσει σε συμφωνίες, οι οποίες αν είχαν υπογραφεί και υλοποιηθεί θα άλλαζαν ριζικά τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.

Η κλήση του Γ. Παπανδρέου και των δύο υπουργών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, συνδέεται και με ένα μάρτυρα κλειδί ο οποίος πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες μέρες.

Ο μάρτυρας αυτός συνδέει το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, με τη Σέχτα επαναστατών την οργάνωση που έγινε γνωστή από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Ο μάρτυρας καλείται να καταθέσει αύριο στον ανακριτή και να ξεκαθαρίσει όσα καταγγέλλει προσκομίζοντας στοιχεία.

Το πρόσωπο αυτό, αν και μειωμένης αξιοπιστίας πρέπει να εξεταστεί, αφού ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία απτά και έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ. Φούκα, ενώ αμέσως μετά την πρώτη κατάθεση έστειλε υπόμνημα στον ανακριτή, με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθησης του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η μαρτυρία αυτή, υπό την προϋπόθεση της απόδειξης, αφού πρέπει να τονιστεί και πάλι πως πρόκειται για κρατούμενο των φυλακών, θεωρείται σημαντική και δίνει βέβαια νέα προοπτική στη δικαστική έρευνα, όμως ο ανακριτής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη διασταύρωση όσων λέει το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε ποτέ το φόνο για τον οποίο έχει καταδικαστεί.

Το ίδιο πρόσωπο καταγράφει γιάφκες στο κέντρο της Αθήνας, μέσω των οποίων διακινούνταν την επίμαχη περίοδο όπλα και πυρομαχικά, ενώ δηλώνει ότι διαθέτει και στοιχεία για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009.

Προσθέτει μάλιστα στο υπόμνημά του, ότι θα φέρει και ντοκουμέντα, για να θεμελιώσει τις καταγγελίες του για τις παρακολουθήσεις, αλλά και όλου του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας. Αναφέρεται επίσης και στην επίσκεψη του Τούρκου τότε πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα το 2010, όπου σύμφωνα με τον μάρτυρα – κρατούμενο στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικαστές, ενώ ισχυρίζεται ότι παραδόθηκε οπλισμός σε ομάδες ακροαριστερών ακροδεξιών, αναρχικών και άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος είχε σχέση με φύλαξη εταιρείας και κάποια στιγμή του ανατέθηκε να διερευνά κυβερνητικές ιστοσελίδες και να αναφέρει πληροφορίες που εντόπιζε σε αυτές. Να συλλέγει στοιχεία δηλαδή.

 

 

 

 

http://www.kontranews.gr

Back to top button