Ελλάδα

Ο Ραχόι επιμένει σκληρά κατά της Ελλάδας

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι της Ευρώπης, «όπως όλοι οι άλλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι σχολίαζε τη συνέντευξη την οποία έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος στη γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε ένα «φαινόμενο ντόμινο» το οποίο θα μπορούσε να εξαπλωθεί στην Ισπανία.

raxoi-mariano-630x400Αναφερόμενος σε αποστροφή της συνέντευξης του κ. Καμμένου, στην οποία ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι επιδεινώνει τις διμερείς σχέσεις, ο Ραχόι επισήμανε:

«Τώρα επιτίθενται εκ νέου στη Γερμανία, θεωρώ ότι αυτό είναι σφάλμα».

«Δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή ανταλλάσσοντας χτυπήματα με τους άλλους. Τα πράγματα διευθετούνται με τον διάλογο, με τρόπο πολιτισμένο και ορθό» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει πρώτα δώστε μου λεφτά, και μετά ‘θα κάνω αυτό που θεωρώ εγώ πρόσφορο και σωστό’. Πρέπει να ενεργεί όπως όλος ο κόσμος» πρόσθεσε ο Μαριάνο Ραχόι.

 

Back to top button