Ελλάδα

Παρέμβαση Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής για την ανθρωπιστική κρίση

Ο Μάρτιν Σουλτς στην ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρούμε κονδύλια. Είναι πολύ λογικό τόνισε που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση. Παρέμβαση για το θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και των νομοσχεδίων για την αντιμετώπισή της από την ελληνική κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την μεγάλη αντίφαση από τη μια να δέχονται οι Ευρωπαίοι παράγοντες όπως ο Μάρτιν Σουλτς ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη «όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια». 

tsipras_sinodos_2Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ότι υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο – στο οποίο αναζητείται λύση – και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. «Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, τόνισε στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι αυτή είναι η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει και ο λόγος που ζήτησε την αποψινή συνάντηση αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή.

 

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και εκτίμησε ότι η βραδινή συνάντηση έχει και χαρακτήρα προκαταρτικής συζήτησης προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες.  Επίσης, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας που νωρίτερα είχε τονίσει ότι το μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι η Ελλάδα καθώς έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

 

 

 

 

http://www.koutipandoras.gr

Back to top button