Ελλάδα

Το κρυφό σχέδιο Τσίπρα για να «στριμώξει» τους εταίρους!

Προσκλητήριο εθνικής ενότητας αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στη Βουλή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του το απόγευμα στη Βουλή αναμένεται να θέσει τα όρια της Αθήνας στη διαπραγμάτευση, τις κόκκινες γραμμές και το πλαίσιο εντός του οποίου η Αθήνα δέχεται να διαπραγματευτεί.

97322-alexis-tsipras-afp-6701-600x289Ταυτόχρονα, αναμένεται να καλέσει την αντιπολίτευση σύσσωμη να ψηφίσει και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, αλλά και το αντίστοιχο για την ανθρωπιστική κρίση.

Επιπρόσθετα θα τονίσει ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μονομερείς ενέργειες και θα απευθύνει κάλεσμα προς την Ευρώπη να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Άλλωστε, μετά και την άγρια κόντρα που ξέσπασε χθες με τα τεχνικά κλιμάκια και το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών για την ερμηνεία της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους εταίρους, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης.

Η Αθήνα επιμένει στην πολιτική λύση ωστόσο εταίροι και δανειστές συνεχίζουν να επιδεικνύουν αδιάλλακτη στάση επιμένοντας σε αυστηρά οικονομικό πλαίσιο.

Και όλο αυτό το γαϊτανάκι, μερικές μόνο ώρες πριν την πενταμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και τους κυρίους Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι βράδυ της Πέμπτης

 

 

 

 

Αρχική

Back to top button