Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη – Μπορεί να καταφέρει ό,τι κατάφεραν Ιρλανδία, Πορτογαλία

Φιλαρέσκεια και αριστερός εθνικισμός συνιστούν κακές προϋποθέσεις για αρμονική συμβίωση αναφέρει η γερμανική εφημερίδα

 

0fba3af9de883019b77e4d063317201d_LΤην θέση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και ότι μπορεί να καταφέρει ό,τι κατάφεραν Ιρλανδία και Πορτογαλία διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία πάντως δεν παραλείπει να επιτεθεί κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας έμπειρος πολιτικός, εντούτοις το γεγονός ότι είναι προφανώς τόσο επικεντρωμένος στον εαυτό του δίνει την ακριβώς αντίθετη εντύπωση.
Αυτό καταδεικνύει άλλωστε και το πλήθος των συχνά αντιφατικών συνεντεύξεών του (…).

Όταν κάποιος μιλάει συνεχώς για το πώς και τι θα επιβάλει εναντίον κάποιου, τότε τροφοδοτεί τις υποψίες ότι η δύναμή του έγκειται λιγότερο στις πράξεις και περισσότερο στα λόγια.πιο συχνά επαναλαμβάνεται η χρήση του λόγου, τόσο περισσότερο προσεγγίζεται η φλυαρία.
Γι΄ αυτό υπάρχει στα γερμανικά και ο ωραίος όρος της ανούσιας φλυαρίας» υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα, αναφερόμενο τόσο στο Γ. Βαρουφάκη όσο και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει ότι «η φιλαρέσκεια σε συνδυασμό με έναν αριστερό εθνικισμό, καθώς και μια λογική του ‘τώρα θα τους δείξουμε εμείς’ συνιστούν κακές προϋποθέσεις για μια αρμονική συμβίωση».
«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι πλειοψηφίες στη Γερμανία και στην ΕΕ δεν υιοθετούν σε καμία περίπτωση τα στερεότυπα του λαϊκού τύπου.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί να καταφέρει ό,τι κατάφεραν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία» υπογραμμίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Back to top button