breaking newsΔιεθνή

Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του – Δείτε βίντεο

«Είχα μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτό, γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος. Θέλω να μάθω τι συνέβη»

Ένας πύραυλος που κατασκευάστηκε από ιαπωνική εταιρεία εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του με σκοπό να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο. Ο 18 μέτρων πύραυλος Kairos της Space One με έδρα το Τόκιο εκτοξεύθηκε από την εξέδρα εκτόξευσης της εταιρείας στην περιοχή Wakayama της δυτικής Ιαπωνίας, μεταφέροντας έναν μικρό κυβερνητικό δοκιμαστικό δορυφόρο, την Τετάρτη.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο πύραυλος εξερράγη, με τον καπνό να αναδύεται στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή, όπως έδειξαν βίντεο. «Η εκτόξευση του πρώτου πυραύλου Kairos εκτελέστηκε, αλλά λάβαμε το μέτρο της ματαίωσης της πτήσης», ανέφερε η Space One σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «οι λεπτομέρειες διερευνώνται».

Τα φλεγόμενα συντρίμμια έπεσαν στις γύρω πλαγιές, ενώ οι ψεκαστήρες άρχισαν να ψεκάζουν νερό. Εκατοντάδες θεατές είχαν συγκεντρωθεί σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης μιας κοντινής προκυμαίας.

«Είχα μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτό, γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος. Θέλω να μάθω τι συνέβη», δήλωσε ένας ηλικιωμένος άνδρας στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

on PrimeNews.

Back to top button