breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5G και παιδιά! Ετοιμαστείτε να πάθετε ΣΟΚ αν ισχύουν όσα αποκάλυψαν στις ΗΠΑ

Τι αναφέρει έρευνα και τι καταμαρτύρησαν παιδιά και γονείς

 

Νέα έρευνα από ομοτίμους  διαπίστωσε ότι τα παιδιά που πλησιάζουν πολύ τους ασύρματους πύργους 5G αναπτύσσουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως χρόνιους πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι και δυσκολία στον ύπνο, αναφέρουν εναλλακτικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ!

Τρία παιδιά και οι γονείς τους φέρονται να αντιμετώπισαν αυτά και άλλα συμπτώματα μετά από διακοπές σε ένα εξοχικό σπίτι που βρίσκεται μόλις 125 μέτρα μακριά από έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας με πολλές κεραίες 5G, το οποίο εξαπλώνεται και στην Ελλάδα!

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Annals of Clinical and Medical Case Reports, φέρεται να αποκαλύπτει ότι τα συμπτώματα των μελών της οικογένειας υποχώρησαν γρήγορα αφού έφυγαν από το εξοχικό και επέστρεψαν στην μόνιμη κατοικία τους, η οποία δεν βρίσκεται τόσο κοντά σε κεραίες 5G.

Τα παιδιά — ηλικίας 4, 6 και 8 ετών — παρουσίασαν επίσης συναισθηματικά συμπτώματα, όπως αυξημένη ευερεθιστότητα!

Ο Δρ Lennart Hardell, κορυφαίος επιστήμονας για τους κινδύνους καρκίνου από την ακτινοβολία, και η Mona Nilsson συνέταξαν  την δική τους έκθεση  σχετικά με το πώς το 5G επηρεάζει την υγεία των μικρών παιδιών, με τον Hardell, ογκολόγο και επιδημιολόγο, να λέει  στο The Defender  τα εξής:

«Είναι γνωστό στην ιατρική ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στους τοξικούς παράγοντες από τους ενήλικες. Επιπλέον, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, επομένως χρόνια προβλήματα υγείας μπορεί να αναπτυχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Hardell, το 5G είναι ακόμα «αρκετά νέο», πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λίγη μελέτη για τις επιπτώσεις του. Είναι σχεδόν σαν οι κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές να έδωσαν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σφραγίδα έγκρισης για την ασύρματη τεχνολογία χωρίς να έχουν προηγουμένως αποδείξει ότι είναι ασφαλής.

Η Miriam Eckenfels-Garcia, διευθύντρια του προγράμματος Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας & Ασύρματης Ακτινοβολίας για την Προστασία της Υγείας των Παιδιών (CHD), δήλωσε ότι η ανάπτυξη του 5G είναι «ένα άλλο παράδειγμα οικονομικών και βιομηχανικών συμφερόντων που υπερισχύουν της προστασίας της υγείας των παιδιών μας».

«Όπως σε αυτή την μελέτη, βλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας στην υγεία και αντί να εφαρμόζουμε την αρχή της προφύλαξης έως ότου μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το πλήρες εύρος των επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον, οι κυβερνητικές μας υπηρεσίες –που καταγράφονται από την βιομηχανία– επιτρέπουν την εγκατάσταση 5G οπουδήποτε και παντού», είπε ο Eckenfels-Garcia  στο The Defender .

Για τη μελέτη του εξοχικού σπιτιού, ζητήθηκε από την οικογένεια που πήγε εκεί να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο μετά την επίσκεψή τους σχετικά με τα συμπτώματα που υπέστησαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Τους ζητήθηκε να κατατάξουν την σοβαρότητα κάθε συμπτώματος σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10.

Και τα τρία παιδιά, ηλικίας τεσσάρων, έξι και οκτώ, ανέφεραν ότι είχαν προβλήματα ύπνου και υπέφεραν από συναισθηματικά συμπτώματα, τα οποία και τα δύο κατατάχθηκαν στο επίπεδο 10, το υψηλότερο επίπεδο.

«Δύο από τα παιδιά παρουσίασαν διάρροια, πόνο στο στομάχι και πονοκέφαλο», αναφέρει η μελέτη. «Το παιδί ηλικίας 6 ετών που δεν έπαθε πόνο στο στομάχι και διάρροια, παρουσίασε δερματικά εξανθήματα με βαθμό 8 στην κλίμακα σοβαρότητας».

«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν αμέσως μετά την άφιξη στο σπίτι και εξαφανίστηκαν αφού επέστρεψαν στο σπίτι, όπου τα επίπεδα ακτινοβολίας ήταν σημαντικά χαμηλότερα».

Απαντώντας στα ευρήματα, η Nilsson, η οποία διαχειρίζεται το Σουηδικό Ίδρυμα Ακτινοπροστασίας, είπε ότι βρίσκει τα προαναφερθέντα «πολύ ανησυχητικά», προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν θα πρέπει ακόμη να υποφέρουν από τέτοια συμπτώματα!

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

AcmCaseReport.org

ChildrensHealthDefense.org

NaturalNews.com

ChildrensHealthDefense.org

el.gr

photo freepik
Back to top button