breaking newsΚύπρος

Κύπρος- Νιγηριανή κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της απο ομοεθνείς της στο Πουρνάρα

Κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της στο Πουρνάρα
  Μιχάλης Χατζηβασίλης   

Γυναίκα από τη Νιγηρία που διαμένει στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, κατάγγειλε προχθές στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από συμπατριώτες της.

Συγκεκριμένα, η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο Κέντρο, ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πέντε συμπατριώτες της τη βίασαν ενώ βρισκόταν στο Κέντρο.

Σύμφωνα με καταγγελία που ακολούθησε στον αστυνομικό σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς προχθές, η γυναίκα κατήγγειλε πέντε ομοεθνείς της, ότι την περασμένη βδομάδα της επιτέθηκαν και τη βίασαν ομαδικά. Η παραπονούμενη οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η καταγγέλλουσα δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κέντρο στο Πουρνάρα, αφού είχαν γίνει όλες οι διαδικασίες και είχε λάβει το σχετικό έγγραφο ότι μπορούσε να αποχωρήσει εφόσον προχώρησαν επαρκώς οι διαδικασίες για εξέταση των εγγράφων της.

Πάντως, μετά την καταγγελία της, οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούσαν χώρο για τη διαμονή της αφού μετά την καταγγελία, η γυναίκα δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να διαβιεί στο Πουρνάρα. Σημειώνεται ότι η καταγγελία για βιασμό έγινε 16 σχεδόν ώρες μετά, με την ίδια να αναφέρει ότι είχε υποστεί σοκ και δεν μπορούσε να το καταγγείλει νωρίτερα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται ότι ανάλογα και με τα ευρήματα του ιατροδικαστή θα κατευθυνθούν και οι ανακρίσεις. Επίσης θα αναζητηθούν οι πέντε Νιγηριανοί που φέρονται να προέβησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος συμπατριώτισσάς τους για να ανακριθούν.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αιτήτρια ασύλου στο Πουρνάρα καταγγέλλει βιασμό της, με τους υπεύθυνους του Κέντρου να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τέτοια ζητήματα.

philenews

Back to top button