breaking newsΕλλάδα

Yeni Safak: «H Αθήνα θέλει πόλεμο» – Η Άγκυρα «ανακαλύπτει» μαζικούς τάφους δήθεν Τούρκων αμάχων από το 1921!

 

 

H ερντογανική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Αθήνα θέλει πόλεμο» και αναφέρεται στο σενάριο 4 φάσεων, που φέρεται να εξετάζει η Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πιθανό ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κρήτης και της Ρόδου από το Σεπτέμβριο. 

 

 

Η «Γενι Σαφάκ» υποστηρίζει πως η Αθήνα μπορεί να δώσει εντολή για πυρά παρενόχλησης προς τα πλοία – γεωτρύπανα ή να μπλοκάρει τις σεισμικές έρευνες και συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά συστήματα των καλωδίων που χρησιμοποιούνται για αυτές.

Η εφημερίδα αυτή δεν είναι οποιαδήποτε φυλλάδα καθώς εκπροσωπεί τον ίδιο τον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερτογάν και το κόμμα ΑΚΡ. Ο διευθυντής της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι εκ των στενότερων φίλων και συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Σε ότι αφορά το σενάριο των τεσσάρων φάσεων πρόκειται για το εξής

Πρώτον, σε περίπτωση αποστολής ενός ερευνητικού πλοίου το οποίο θα εμφανιστεί συνοδεία τουρκικών φρεγατών, αλλά δεν προχωρήσει άμεσα σε έρευνες, το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) θα βρίσκεται, επίσης, εκεί με ανάλογο αριθμό πλοίων.

Στην περίπτωση που οι έρευνες δεν προχωρήσουν, η παρουσία του Π.Ν. εκεί θα συνεχισθεί για όσο καιρό στην περιοχή μένουν και οι τουρκικές δυνάμεις. Πρόκειται για το πλέον ανώδυνο σενάριο και έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τις έρευνες του «Ορούτς Ρέις» στο ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχε αντιμετωπιστεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Δεύτερον, σε περίπτωση που το ερευνητικό απλώσει καλώδια για σεισμικές έρευνες, τότε υπάρχουν σαφείς εντολές για δι’ ασυρμάτου παραίνεση διακοπής τους. Διαφορετικά, έχει αποφασιστεί ότι τα καλώδια θα πρέπει να κοπούν ή έστω να εμποδιστούν από το να φθάσουν στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.

Το τρίτο σενάριο είναι πιο απόμακρο και αφορά το ενδεχόμενο αποστολής πλωτού γεωτρύπανου. Σε αυτή την περίπτωση, οι εντολές είναι σαφείς. Το τρυπάνι δεν πρέπει να αγγίξει ποτέ τον βυθό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το τέταρτο σενάριο αφορά πιθανώς συνδυασμένη αποστολή ερευνητικών πλοίων σε διαφορετικά σημεία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και σε αυτή την περίπτωση οι εντολές αποτροπής της τέλεσης ερευνών ή γεωτρήσεων σε οποιοδήποτε σημείο από τη Ρόδο έως την Κρήτη είναι ευκρινείς.” 

Βέβαια, όλα αυτά στο «χαρτί» λέγονται ωραία, το ζήτημα είναι να υπάρχει θέληση να εφαρμοστούν και στην πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ φτιάχνουν πολεμικό κλίμα μιλώντας για «θηριωδίες του ελληνικού Στρατού πριν από έναν αιώνα στη Μικρασία»!

Το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ «ανκάλυψε» έναν μαζικό τάφο στην περιοχή Ντενιζλί της Τουρκίας (κοντά στα μικρασιατικά παράλια) με τις σορούς 83 Τούρκων, αποδίδοντας «έγκλημα» στους Έλληνες στρατιώτες!

Σε μια εποχή που ο Ελληνικός Στρατός δεχόταν συνεχόμενες και σφοδρές επιθέσεις από στίφη ένοπλων ατάκτων οι οποίοι διέπρατταν φρικιαστικά εγκλήματα σε όποιον Έλληνα στρατιώτη είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια τους.

Οι Τούρκοι επιχειρούν να περάσουν όποιον εγκληματία έζησε εκείνη την εποχή ως «φτωχούλη Τούρκο πολίτη» που έπεσε θύμα… ελληνικής βίας.

Προφανώς, κρίνουν εξ’ιδίων τ’αλλότρια.

«Βρέθηκαν οι τάφοι 83 Τούρκων που κάηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής εισβολής πριν από 99 χρόνια στην περιοχή Τζαμπάρ της επαρχίας Τσιβρίλ», αναφέρει το τηλεγράφημα του ΙΗΑ, το οποίο αναμεταδίδεται από το συνολο των τουρκικών ΜΜΕ.

Η «ανακάλυψη» αυτή μόνο τυχαία δεν είναι καθώς αποσκοπεί στο να «δαιμονοποιηθεί» ο Ελληνισμός και ειδικότερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Pronews
Back to top button