breaking newsΔιεθνή

Οι Oυκραvoi τρεxoυν να σωθoυv και Nατoικoi αιxμαλωτoι στα xερια των Pωσωv….

Σημαντική εξέλιξη έχουμε στο Lisichansk καθώς οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ενεπλάκησαν με δυνάμεις μισθοφόρων. Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές υπάρχουν 14 μισθοφόροι νεκροί και 12 αιχμάλωτοι….

 

Οι μισθοφόροι προέρχονται από διάφορες χώρες. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ώρες καθώς οι “χώρες προέλευσης τους είναι αρκετά ενδιαφέρουσες” εννοώντας πως πρόκειται για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους κτλ.

Μην ξεχνάμε και τι ακριβώς αποκάλυψαν οι New York Times περί εμπλοκής ΝΑΤΟϊκών καταδρομέων στην Ουκρανία.

Στην περιοχή του Lisichansk καταγράφονται χαοτικές σκηνές. Μονάδες του ουκρανικού Στρατού προσπαθούν απεγνωσμένα να σπάσουν τον ασφυκτικό κλοιό των ρωσικών δυνάμεων και να διαφύγουν από την πόλη προς το Seversk. 

Οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 1.000 νεκρούς στις μάχες μέσα και έξω από την πόλη Lisichansk. Ο “Δεξιός Τομέας” έχει μεγάλες απώλειες ενώ αρκετοί είναι και οι αιχμάλωτοι.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που θα δείτε. Ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διαφύγουν από το Lisichansk και τραβούν βίντεο. Στην συνέχεια πέφτουν σε ενέδρα και ακολουθεί μάχη με Ρώσους Αλεξιπτωτιστές.

Στο τέταρτο και στα υπόλοιπα βίντεο, ρωσικά drone εντοπίζουν ουκρανικές στρατιωτικές φάλαγγες που προσπαθούν να φύγουν από το Lisichansk. Ακολουθεί μπαράζ πυροβολικού.

Χαοτικές σκηνές – 5-7.000 Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν

Ο πρεσβευτής του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Rodion Miroshnik ,είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν απεγνωσμένα να διαφύγουν από το Lisichansk.

«Ομάδες στρατιωτών εγκαταλείπουν το Lisichansk και προσπαθούν να περάσουν στο Seversk, όπου παρατηρείται να συγκεντρώνονται.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι βλέπουν την έναρξη της αποχώρησης των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών από το Lysichansk.

Χθες προσπάθησαν να περάσουν από το Verkhnekamenka προς το Seversk, αλλά έχασαν αρκετές φάλαγγες από τα χτυπήματα του συμμαχικού πυροβολικού και των ρωσικών δυνάμεων.

Οι επόμενες προσπάθειες να διαρρήξουν τις άμυνες μας έγιναν μέσω του Belogorovka.

Οι εφεδρικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απομακρύνονται και προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τη Novodruzhevka, το Privolye και το Shepilovo. Όλοι τους αναχωρούν προς το Seversk.

Σύμφωνα με πηγές έως και 5-7 χιλιάδες Ουκρανοί μπορούν να μεταφερθούν στο Seversk », δήλωσε ο Miroshnik.

 

πηγη

Back to top button