Κύπρος

Ένταση έξω από τη Βουλή για τις εκποιήσεις

Με συνθήματα όπως “Βουλή: Ακούστε μας καλά, τα σπίτια μας δεν είναι για τα αρπακτικά”, “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, “ΟΧΙ στις εύκολες λύσεις, ΟΧΙ στα δανεικά”, “Πολίτες ξυπνήστε!”, “Βουλευτές είστε αντιπρόσωποι του λαού, όχι των τραπεζών”, “ΟΧΙ στο νομοσχέδιο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας”, “Στην Δημοκρατία δεν διοικούν οι τράπεζες”, μέλη του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥΜΕΑ) πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων από τις 3 μέχρι τις 5.30 το απόγευμα .

 

8e7b3de0dd834e66bc10235d2e1ad82b_LΗ Αστυνομία απέκοψε το δρόμο έξω από τη Βουλή με κιγκλιδώματα στα δύο άκρα. Γύρω στις 4.35 διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της Βουλής, όπου με συνθήματα κάλεσαν τους βουλευτές να παραιτηθούν.

 

Σε κάποια στιγμή υπήρξε ένταση, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα αλλά με την επέμβαση της Αστυνομίας επικράτησε η ηρεμία. Σε βοήθεια μιας γυναίκας που λιποθύμησε προσέτρεξαν βουλευτές γιατροί, οι οποίοι της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΜΕΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στον οποίον επέδωσε υπόμνημα. Ζητούν μεταξύ άλλων “διαγραφή των χρεών των απόρων οικογενειών και ευάλωτων ομάδων, παγοποίηση όλων των δανείων διαρκούσης της ύφεσης, και απαγόρευση εκχώρησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα συμφέροντα”. Ζητούν επίσης, “κατάργηση των προστατευτικών προνομίων με τα οποία το κράτος περιβάλλει τις τράπεζες, όπως σημειώνουν, καθώς και την παραίτηση όλων των βουλευτών”.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης δήλωσε ότι “για εμάς το νομοσχέδιο των εκποιήσεων είναι εθνική προδοσία, ξεπουλά την πατρίδα μας. Ο λαός πλέον δεν ξεπουλιέται έχει μάθει όλα τα κατεστημένα. Απαιτούμε και από τους 56 βουλευτές να απαγορεύσουν δια νομοθεσίας τις εκποιήσεις, διαφορετικά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν όλοι. Καλούμε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί”.

 

 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Back to top button