breaking newsΕλλάδα

H lστορiα επαvαλαμβαvεται…Πoυλnσε τoυς Σερβoυς ο Mnτσoτακnς oπως τoυς εixε πoυλnσει και ο μπαμπακας τoυ….

Το μηλο κατω απ την μηλια θα πεσει….

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να διαταράξει τις διπλωματικές σχέσεις μια παραδοσιακά φίλη χώρα, τη Σερβία. Τι προηγήθηκε.

Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών η πρωθυπουργός της Σερβίας

Άλλη μια «επιτυχία» κατέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, καθώς η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών.

Αιτία της ακύρωσης ήταν η ουδέτερη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα ένταξης του Κοσσυφοπεδίου. Τόσο η Κύπρος, όσο και οι Σλοβακία, Ισπανία και Ρουμανία που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, καταψήφισαν το αίτημα, ενώ η Ελλάδα αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, κρατώντας μια ουδέτερη στάση.

Η απόφαση της Ελλάδας προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Βελιγράδι και αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/4) αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Σέρβα Πρωθυπουργός στο φόρουμ των Δελφών.

Αν μη τι άλλο για άλλη μια φορά κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαταράξει τις διπλωματικές της σχέσεις με μια μεγάλη χώρα και μια παραδοσιακά φίλη χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων.

πηγη

Back to top button