Ελλάδα

Γερμανικός τύπος : Με οδηγό την Ελλάδα καταρρέουν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Κακό μπελά έχει βρει η Γερμανίδα Καγκελάριος με ένα μπλοκ  χωρών της ΕΕ, (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Σλοβακία,  Κύπρος και  Αυστρία) οι οποίες αντιδρούν έντονα στα κελεύσματα του Βερολίνου , σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

 

germany-495x310Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να επιτύχει  ενότητα εντός της ΕΕ στην άσκηση  αντ-ρωσικής πολιτικής, γράφει η  γερμανική εφημερίδα  Frei Welt. Ωστόσο, όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ έρχονται σε αντίθεση με τις κυρώσεις αυτές και καταδικάζουν ανοικτά πλέον  την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι το αντι-ρωσικό μέτωπο της Μέρκελ αρχίζει να καταρρέει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

 

 

Υπό το πρίσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Φινλανδία, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Ελσίνκι για να πείσει τη χώρα να διατηρήσει μια σταθερή πορεία ενάντια στην Μόσχα , γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Freie Welt. Σύμφωνα με αυτήν, η απόφαση σχετικά με τις κυρώσεις πρέπει να ληφθεί  από κοινού από όλες τις χώρες της ΕΕ, και όχι από μία χώρα που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Γερμανία. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Alexander Stubb, ο οποίος πρόσθεσε την ανάγκη « υπάρξεως    ενότητας εντός της ΕΕ».

 

 

Κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα  για το φινλανδικό  κοινοβούλιο ο Stubb μίλησε για τον οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων, συνέχισε η δημοσίευση. Οι δύο Φινλανδοί κύριοι υποψήφιοι ζητούν όμως διάλογο με την Ρωσία. Μεταξύ  άλλων χωρών της ΕΕ, η  Φινλανδία έχει τα μεγαλύτερα σε έκταση  σύνορα με την Ρωσία, καθώς και  πολύ στενούς οικονομικούς δεσμούς με την εξ ανατολών γείτονά της, εξηγεί ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας .

 

 

«Η Μέρκελ προτρέπει τους Φινλανδούς να είναι ανιδιοτελείς . «Εάν η ΕΕ παραμείνει ενωμένη, « αυτό αναγκαστικά θα επηρεάσει και την Ρωσία», δήλωσε η Καγκελάριος. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Γερμανία  «δεν θεωρεί  ότι οι κυρώσεις θα  συνεχιστούν για πάντα».

 

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι  προσπάθειες της Μέρκελ  για την  δημιουργία αντι-ρωσικού μετώπου  αρχίζουν να καταρρέουν, και σε αυτό συμφωνεί και η γερμανική εφημερίδα γράφει Freie Welt. Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επικρίνει την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Κύπρος και η Αυστρία καταδικάζουν ακόμη και την τρέχουσα πολιτική κυρώσεων, από την οποία  υποφέρουν οι ίδιες  περισσότερο από ό, τι άλλες χώρες της ΕΕ .Όσογια την δήλωση της Μέρκελ  “περι ανιδιοτέλειας” , αυτό μόνο ως ανέκδοτο  μπορεί να εκληφθεί.

 

 

 

 

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Back to top button