Ελλάδα

Η Ελλάδα σόκαρε τους Ευρωπαίους….

Σοκ» προκάλεσε στους αξιωματούχους της… Ευρωζώνης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, όπως γράφει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Μάλιστα, ένας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής».


ellada-evrophΣτη συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών, την Πέμπτη, δόθηκε στην Αθήνα προθεσμία έξι ημερών για να παρουσιάσει προτάσεις διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πριν από το συμβούλιο του υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την 24η Απριλίου, για να εξεταστεί η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης στην Ελλάδα ώστε να παραμείνει φερέγγυα.

Σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η FAS, επικράτησε απογοήτευση και σοκ για την έλλειψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Αθήνα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικά για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστήριξαν επίσης ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει αν δεν εκταμιευθούν.

Οι ίδιες πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι όπως περιγράφεται. Έκριναν ακόμη ότι θα ήταν εσωτερικό πολιτικό ζήτημα αν η Αθήνα δεν είναι σε θέση να καταβάλει ολόκληρες συντάξεις και μισθούς.

Όπως παρατηρεί η FAS, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

 

Back to top button