Ελλάδα

Θα τολμήσει ο Αλέξης να τα βάλει με τα «Λουλούδια του Πάθους»;

του Χάρη Παυλίδη

 

Και να που ήρθε η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να συγκρουστεί με το παρελθόν του και να χαράξει τις κόκκινες γραμμές με τα «κόκκινα όνειρα» που έκαναν όσοι έγιναν υπουργοί θεωρώντας ότι έτσι θα έλυναν τους λογαριασμούς τους με την ιστορία.

Για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει άλλος δρόμος και αυτό φροντίζει με το δικό του τρόπο να φαίνεται. Για τους άλλους η επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα θα είναι επώδυνη. Άλλωστε ξέρουν πολύ καλά ότι, εφόσον θελήσουν να συγκρουστούν με εκείνον που τους έδωσε την ευκαιρία να «ονειρευτούν», θα επιστρέψουν στη θέση που ήταν πριν, τα ολέθρια σφάλματα της Κεντροδεξιάς, τούς εκτοξεύσουν στην εξουσία.

 

 

20150327152638-img-7248-11427462677Είναι προφανές ότι η συμφωνία που αργά ή γρήγορα θα επιτευχθεί και θα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύεται και με το δραματοποιημένο αφήγημα που συνήθως συνοδεύει κάποιον που υπαναχωρεί. Η ουσία όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός θα αφήσει πίσω του τον… πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα περιμένει για πολύ καιρό. Θα περιμένουν όμως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και μια σειρά στελεχών και υπουργών που νόμιζαν ότι το Grexit θα έφερναν το “σοσιαλισμό από τα κάτω”; Και πόσο θα περιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει τα δικά της όνειρα εφιάλτες για τα «διαπλεκόμενα» συγκροτήματα του τύπου ώστε εν συνεχεία να γίνει η Ντολόρες Ιμπάρρουρι (Πασιονάρια δηλαδή «Λουλούδι του Πάθους») μιας Εθνολαϊκής Αριστεράς;

 

 

 

Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που διαθέτει αυξημένο ένστικτο αυτοσυντήρησης, θα προτιμήσει να συγκρουστεί με τους συντρόφους του παρά με τους εταίρους. Από τους πρώτους δεν έχει να πάρει πολλά πράγματα ενώ από τους δεύτερους θα πάρει σίγουρα πολλά χρήματα. Απλά μαθήματα πολιτικού ρεαλισμού και με ελάχιστο κόστος αν σκεφθείτε ότι σε όλους αυτούς έδωσε πολλά και σήμερα αν συνεχίσει να… ονειρεύεται μαζί τους θα χάσει όσα κέρδισε μόνος του.

Συνεπώς, και εφόσον ο πρωθυπουργός συνδυάσει το συμφέρον της χώρας με το προσωπικό του συμφέρον, όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να στηρίξουν τη στροφή που επιπλέον θα σηματοδοτήσει και την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.      

 

http://newpost.gr

Back to top button